MHP Başkanlık Divanının 28 Aralık 2015 tarihinde aldığı tavsiye kararının Merkez Yönetim Kurulunca 10 Ocak 2016’da onaylanmasıyla başlayan 12. Olağan Büyük Kurultay süreci, ilçe kongreleriyle fiilen çalışmaya devam ediyor.
Aynı kapsamda Adana’da da ilçelerin kongre takvimi belirlendi. Adana’daki ilçe kongreleri Mart ayında başlayıp Nisan ayında tamamlanacak.

YÜREĞİR’DE BAŞLIYOR, SEYHAN’DA BİTİYOR
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş’ın verdiği bilgiye göre, ilk ilçe kongresi 18 Mart 2017’de Yüreğir’de gerçekleştirilecek. Ardından 19 Mart’ta Çukurova, 25 Mart’ta Kozan, 26 Mart’ta Ceyhan ve Yumurtalık, 8 Nisan’da Pozantı ve Saimbeyli, 9 Nisan’da Feke, Tufanbeyli, 22 Nisan’da Aladağ ve Karaisalı, 23 Nisan’da İmamoğlu ve Sarıçam, 29 Nisan’da Karataş ve son olarak 30 Nisan’da ise Seyhan ilçe teşkilatının kongresi yapılacak.

“ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM, MİLLİ İRADE” VURGUSU
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Milliyetçi Hareket Partisi, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin bilge liderliğinde içinde bulunduğumuz süreçte ülkemizin bazı köklü sorunlarını çözmek için önemli hamleler yaparken, diğer taraftan da kendi kongrelerini gerçekleştirmektedir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘Önce ülkem ve milletim’ şeklinde ortaya koyduğu ilke, her zaman vazgeçilmez gördüğümüz milli irade; teşkilatlarımızın, hepimizin baş tacıdır. Önümüzdeki günlerde planlanan kongrelerimizi de aynı inanç, aynı ruhla düzenleyeceğiz. Allah’ın izniyle Türk milliyetçileri olarak, Adana’da başlayacak olan ilçe kongrelerimizi sevgi ve saygı temelinde, aynı zamanda bir düğün coşkusu içinde başarıyla tamamlayacağız. Bu vesileyle, kongrelerimizin ülkemiz, milletimiz, Adana’mız, tüm teşkilat ve mensuplarımız için; esenlik ve huzurumuzu, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirecek yeni başlangıçlar olmasını diliyorum.” dedi.