KARAİSALI’DA İSTİŞARE TOPLANTISI

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, her ay farklı bir ilçede düzenlediği “İlçe Başkanları İstişare Toplantısı”nı bu sefer Karaisalı’da gerçekleştirdi. İlçe başkanlarının tamamının hazır bulunduğu toplantıda, teşkilat çalışmaları masaya yatırılırken, yerel yönetimler eliyle hayata geçirilen hizmetler gözden geçirildi. Her ilçede halkı yakından ilgilendiren ve öne çıkan sorunların ayrı ayrı ele alındığı istişare toplantısında, söz konusu sorunların çözümüne ilişkin süreçte kamu kurumlarının rolü de irdelenirken, alınabilecek inisiyatif üzerinde duruldu. Ayrıca gündem gereği Adana’nın genel problemleri üzerinde de istişare edildi. Toplantının ardından ise esnaf gezisi yapıldı.

200 BİN SURİYELİ SIĞINMACI VAR

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Adana’nın bazı etkenlere bağlı olarak ağırlaşan sorunlarına değindi. Duran “Adana, iç ve dış gelişmelere bağlı olarak pek çok sorunu bünyesinde barındırıyor. Mevcut durumda Adana işsizliğin had safhada olduğu, satın alma gücü eriyen çiftçilerimizin hasat mevsimlerine denk gelen ithalat kararlarıyla sarsıldığı, ekonomik ve sosyal nedenlerle rahatsızlıkların arttığı bir kent. Adana ayrıca, artan iç göçün dışında küresel emperyalizmin Suriye’deki işgal ve bölüşüm savaşından kaçan mültecilerin de ilgi odağı. Kayıtsız olanlarla birlikte yaklaşık 200 bini aştığı tahmin edilen mültecilerin Adana’daki sosyal hayata, iç güvenliğe, ekonomiye, eğitime, istihdama, ulaşıma ve hatta kaldırımdan yola taşan yaya trafiğine dahi ciddi manada olumsuz tesir ettiği sır değil.” diye konuştu.

AVRUPA VE ADANA ARASINDAKİ FARK

Sertan Duran, devamla şunları söyledi:

“Bu vesileyle ifade etmek gerekirse, her on kişiden birinin sığınmacı olduğu Adana’daki bu durum, hayatımızın tüm alanını etkiliyor. Avrupa Birliği’ndeki devasa ekonomiye sahip koca ülkeler bile beş on tane mültecinin istikrarı bozacağı endişesiyle kapılarını kapatırken; 200 bin sığınmacıyı ağırlayan Adana, imkânlarının çok çok üstünde fedakârlık yapıyor. İşsizlik sorunu yıllardır çözüm beklerken, mülteciler yüzünden daha da ağırlaştı. Ülkenin üretim merkezlerinden biri olmasına rağmen narenciye, havza bazlı destekleme modelinin dışında tutuldu. Hububat üreticileri son ithalat kararlarıyla daha tedirgin hale geldi. Adana’nın yükü ağırlaştı. Bu gerçeklerin dikkate alınması lazım. Bütün olumsuzluklara rağmen 2.5 milyon insana hizmet için ter döken Büyükşehir Belediyesi, bu olumsuz tablo içinde en fazla yükü taşıyan kurum. Her şeye karşın hiçbir mazeret üretmeden canla başla çalışan Büyükşehir Belediyesi, unutulmamalı ki 15 ilçe belediyesinin itici gücü ve kalbi konumundadır. Bu manada, hemşehrilerimiz, Adana’ya daha pozitif bakılmasını, örneğin Metro borcunun üstlenilmesi ve hattın devamının yapılması gibi 6 yıl önce verilmiş sözlerin yerine getirilmesini bekliyor.”