Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Topal, Adana’da en önemli tartışma konularından biri haline gelen Gazipaşa’daki yerin cami yapılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Topal, Meclis toplantısında MHP grubu adına söz alarak yaptığı konuşmada “Biz Milliyetçi Hareket Partili Ülkücüler olarak, ‘Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuz’, ‘Ruhsuz beden bir ceset gibidir’ diyen bir anlayışın temsilcileriyiz. Bu düşünceyi hayatına uyarlayan insanlarız. Gazipaşa’da ibadethane yeri olarak ayrılan bölgede camiye ihtiyat olduğunu biliyoruz. Ama mabetler inşa edilirken buralarda kul hakkına riayet edilmesi esastır. Türk-İslam Ülkü erleri, Alperenler bu hususa çok dikkat etmişlerdir. Bizler de aynı misyonun temsilcileriyiz.” diye konuştu.

Topal “Bu vesile ile ifade etmek isterim ki, Milliyetçi Hareket Partisi’ni cami yerine ve cami yapımına karşıymış gibi göstermeye hiç kimsenin hakkı yoktur, haddi de değildir. Bu millet, ülkemizin en karanlık, buhranlı günlerinde insanlarımızın sokaklara çıkamadığı zamanlarda malum din tüccarları kaçacak delik ararken Ülkücülerin ise ateistlere, bölücülere karşı ‘Kanımız aksa da zafer İslam’dır’ diyerek göğsünü siper ettiğine şahit olmuştur.” ifadesini kullandı.

Topal “Dolayısıyla MHP olarak bizler, söz konusu Gazipaşa’daki yerde ihtiyaca binaen cami yapılmasını istiyoruz. Ama bunun herkesin rızası alınarak yapılmasını istiyoruz. Oradaki hak sahiplerinin mağdur edilmemesini, onlarla helalleşerek bu işin çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şayet istimlak edilecekse edilmelidir. İstimlak için borçlanmaya ihtiyaç görülürse bu konuda da her türlü desteği vereceğimizi belirtirim” dedi.

MHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Topal, yeşil alanlarla ilgili tasarrufta da, aynı şekilde kamu menfaatinin ön planda tutulması gerektiğine vurgu yaptı. Topal, “İmar Kanununa ve bu Kanuna dayalı yönetmeliklere uygun ve kamu vicdanını rahatsız etmeyecek bir şekilde planlar gözden geçirilirken yeşil alanların tümünün korunmasından yana olduğumuzu belirtirim” dedi.