Daha önce kamu kurumlarında, özel sektörde ve sivil toplum hayatında önemli hizmetlerde bulunan Dr. Demet Çardak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 25. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde Adana’dan aday adayı olduğunu ilan eden ilk kişi oldu. İlk açıklamayı bir kadının yapması ayrıca anlamlı bulundu.

Dr. Demet Çardak, coşkulu ve yoğun bir kalabalık eşliğinde MHP Adana İl Başkanlığı binasına gelerek duyurusunu burada yaptı.  İl Başkanı Yusuf Baş ve MHP Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener'in de hazır bulunduğu basın açıklamasından önce aşrı şerif okundu, şehitler için dualar yapıldı. Dr. Demet Çardak Meclis’e neden gitmek istediğini anlatırken önce, yaşanan ve artan şiddet olaylarına dikkat çekti ve  “Bu seçim ülkemiz açısından çok büyük önem taşıyor. Ancak Türk kadını açısından anlamı ve önemi çok daha büyük bir seçim yaşayacağız. Buradan uzun uzun anlatmaya, kadına yönelik şiddetin geldiği noktayı örneklerle ve rakamlarla açıklamaya gerek yok, hepimiz kan dondurucu olaylara şahit oluyor ve izliyoruz. Ancak kadının aşağılandığı, hor görüldüğü, dövüldüğü yakılarak, parçalanarak katledildiği bu sürecin, siyasi iktidarın duruşu ve söylemleriyle ilgisi olmadığını söylemek en basit tabirle ‘saflık’ olur” dedi.

BASKILARA KARŞI SÖZÜM VAR

“Bu iktidar, belki de 13 yıl boyunca en çok kadınları hırpaladı” diyen Çardak,

“Ben bir feminist değilim, sadece kadının haklarını korumak için bu yola başkoymadım. Elbette bu ülkede yaşayan bir kadın ve bir hekim olarak gördüğüm tüm yanlışlara, adaletsizliklere, hukuksuzluklara, baskılara karşı söyleyecek sözüm de var” diye konuştu.


NASIL ELİM KOLUM BAĞLI OTURABİLİRİM

Ülke sorunlarına duyarsız kalamayacağını söyleyen Çardak şunları ifade etti:

“Ben bir Türk Milliyetçisiyim. Ben Atatürkçü ve cumhuriyetçi bir Türk kadınıyım.

Yıllardır Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği ilkeler ve değerler kasıtlı şekilde yıpratılıp unutturulmaya çalışılırken, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri sarsılırken, bu ülke insanı başkalaştırılmak istenirken buna karşı nasıl tepkisiz durabilirim ki? Ben bir Adanalıyım. Mevcut iktidar benim şehrime üvey evlat muamelesi yaparken, 13 yıldır tek bir çivi bile çakmazken, seçim öncesi miting meydanlarında verdikleri sözleri tutmazken, yerel seçimlerde adayı seçmedi diye Adanalılardan intikam alırken, bu haksızlıkların ve çirkin siyasetin karşısında nasıl elim kolum bağlı oturabilirim ki?”

ÇARDAK NEDEN BU GÖREVİ İSTİYOR?

Çardak daha sonra neden aday adayı olduğunu şöyle anlattı:

“Gözü yaşlı kadınlarımızın sesi olmak için çıktım bu yola. Çocuklarının geleceğinden endişe eden annelerle aynı endişeyi yaşadığım için çıktım bu yola. Vatan sevgisinden yoksun olanların ülkemi getirdiği duruma isyan eden milyonlarca milliyetçinin haykırışı olmak için çıktım bu yola. AKP iktidarının oy deposu olan kentlere yaptığı yatırımları uzaktan izleyen, başta işsizlik olmak üzere onlarca sorunu yaşayan ve buna karşı artık masaya yumruk vurulmasını isteyen Adanalıların yumruğu olmak için çıktım bu yola. Ben ülkücü bir Türk kadınıyım. Davamızın neferi ve yılmaz savunucusu olarak, üniversitelerde Fıratlarımız hainler tarafından öldürülmesin diye çıktım bu yola. Cennet mekan merhum Alparslan Türkeş’in emaneti olan değerleri korumak, Milliyetçi Hareket’i iktidara taşıyacak olan Genel Başkanımız ve hemşehrimiz Sayın Devlet Bahçeli ile omuz omuza mücadele vermek için çıktım bu yola.  İktidar yürüyüşümüze katkı koymak, hep birlikte Türkiye’ye Adanalı bir Başbakan kazandırmak için çıktım bu yola.  Nene Hatunlara, Kara Fatmalara, Mürüvvet Kekillilere, Ayşe Çetinkayalara, Figen Çöktülere layık olmak için çıktım bu yola.”

YUSUF BAŞ TEBRİK ETTİ

Demet Çardak’ı açıklamasının ardından MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ve diğer protokol üyeleri ile partililer tebrik etti. Baş, Çardak’ın bir bayan olarak ilk açıklamayı yapmış olmasının ayrıca anlamlı ve sevindirici olduğunu belirtti.