MHP İl Başkanı Yusuf Baş ile MHP Adana Milletvekili ve Milletvekili Adayı Seyfettin Yılmaz, Milletvekili Adayları Cahit Öztok, Mehmet Ali Arslan, İsa Ayanoğlu, İbrahim Sezer, Ayla Emrahoğlu, Hüseyin Yıldırım, Hatice Yüce ve Ersen Tüzener'den oluşan heyeti,  Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası'na gelişlerinde, Birlik Başkanı Nihat Sözütek ile Başkan Vekilleri Mustafa Göktaş ve Kenan Yılmaz ile Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ve Esnaf Odası Başkanları ayakta sıcak bir şekilde karşıladılar.

 

İl Başkanı Baş, Birlik Başkanı Sözütek'e MHP heyeti adına çiçek vererek, ilgi ve samimi karşılamadan dolayı teşekkür  ederken, Merhum Başkan Kazım Barışık için taziyede bulundu, yeni yönetime de başarı diledi.  4.Sıra Adayı Cahit Öztok da hediye takdim ederek, Sözütek ve yönetimine başarı diledi.

 

MHP Milletvekili Adayları, salonda bulunan esnaf ve sanatkar odaları başkanlarına tanıtırken, kısa özgeçmişlerini ve neden aday olduklarını anlattılar.  Adaylar, alt sıralarda bile olsalar MHP'den sıralamaya girmenin bir şeref ve onur olduğunu belirterek, adeta ilk sıralardaymış gibi çalıştıklarını ifade ederek, "Partimizin başarısı hepimizin başarısıdır. MHP bu ülkenin sigortası, güvencesidir. İnşallah bu seçimde alacağımız oy ve çıkaracağımız milletvekili sayısı ile iktidar olacağız"dediler.

 

MHP Milletvekili ve 3.Sıra Milletvekili Adayı Seyfettin Yılmaz da, 24. ve 25 Dönem Milletvekilliği ve 26.Dönem Milletvekili Adayı olduğunu belirtirken, esnaf ve sanatkarların ekonominin can damarı, lokomotifi, orta direk denilen, alın teri ve emeği ile geçinen,istihdam oluşturan,  vergisini de son kuruşuna kadar vererek Türk ekonomisini ayakta tutan en önemli kesim olduğunu belirterek, "Esnaf çökerse Türk ekonomisi çöker. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Çok ciddi ödeme sıkıntılarınız olduğunu biliyoruz. Allah rahmet eylesin, Kazım Barışık başkan ile bu konuları defalarca konuştuk. Nihat Başkanımız da biliyor. Sizin sorunlarınızla ilgili onlarca kanun teklifimiz ve soru önergelerimiz var meclisti.Yine seçim beyannamemizde esnaflar ile ilgili projelerimiz var. İnşallah iktidarımızda bunları da çözeceğiz"dedi.

 

Esnaf ve sanatkarların ülkenin sıkıntılarını herkesten daha iyi bildiğini, toplumun tamamının sıkıntılı olduğu süreçte, 7 Haziran Seçimleri yapıldığını, sonuçların da halkın birlik ve beraberlik istediğini gösterdiğini, ancak 23 Temmuz'dan itibaren yaşananların,  Türkiye'de yaşayan halkların bin yıllık kardeşliğine darbe vuracak, iç savaş dahil, ülkeyi bilinmeyene sürükleyecek bir durum ortaya çıkardığına dikkat çeken Milletvekili Yılmaz, "Ankara'nın göbeğinde, birkaç gün önce Cumhuriyet Tarihi'mizin en kanlı terör eylemi yaşanmıştır. Temmuz ayı itibariyle hükümetin kurulması gerekiyordu. Ama, 7 Haziran akşamı itibariyle, Türkiye'de 1 Kasım'da yeni bir seçim olmasını isteyen bir kişi vardı, o da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan idi. 13 yıldır bu ülkeyi tek başına yöneten, demokrasi, hukukun üstünlüğü, sessiz yığınlar, orta ölçek, kimsesizler diyenler,17 - 25 Aralık ve MİT Tırları başta olmak üzere hukuk dışı işlere girdiler. Bunların açığa çıkmasını istemeyenler, bugün ülkemizi kan gölüne çeviren süreci yaşatıyorlar. Kardeşlik hukukumuza zarar verilmesin. Biz millet olarak, devletimizi ayakta tutmaya çalışmalıyız. Bu seçimler, Türk Devleti ve Milleti'nin beka seçimleridir. Türkiye'de, Suriye'deki gibi Esad tarzı yönetim isteyenlere hayır demek, Atatürk'ün kurduğu bin yıllık kardeşlik hukuku içerisinde yaşayacak bir ülkeye evet demek için esnaf ve sanatkarlarımızdan da MHP'ye destek istiyoruz. Bu ülkeyi önce onarıp, sonra da kalkındırmaya hazırız"diye konuştu.

 

MHP İl Başkanı Yusuf Baş ise konuşmasına Merhum Başkan Kazım Barışık için taziyede, yeni yönetime  de kutlamada bulunarak başlarken, "Geçen seçimde, Merhum Barışık ile beraberdik. Allah rahmet eylesin. Hayat devam ediyor. Devlet çok güçlüdür, ama bunu yerinde ve zamanında kullanırsa güçlüdür. Esnafımız,sanayicimiz, şehrimiz çok sıkıntılı. Yanlış teşvik uygulamaları ile göç veren bir şehir olduk. Yatırımcı, Hatay, Osmaniye, K.Maraş, Gaziantep'e gidiyor. Seçim projelerimizde doğru teşvik uygulamalarımız var. Bunların yaptığı çözüm değil,çözülme sürecidir. Yanlış olduğunu, genel başkanımız her defasında anlattı. Ama yapay, suni gündemlerle milletin gönlünü çaldılar. 3 senedir, PKK'nın silahlandığını itiraf etmeleri, kabul edilemez bir açıklamadır. Doğru diye yanlış işler yapıyorlar. Ama hala daha kirli siyaset yapıyorlar. İnşallah, 1 Kasım Seçimleri'nde halkımız gerekeni yapacak. MHP iktidar olacaktır"dedi.

 

Birlik Başkanı Sözütek de, MHP Adayları'na başarılar dilerken,"Burası sizin yuvanız. Bizler de, toplum, halk, yurttaş ve esnaf adına taleplerde bulunduk, tepki verdiniz, TBMM'de sesimiz oldunuz, yardımcı oldunuz. Artık vatandaşın da uyanması lazım. Esnaf ve sanatkarlarımız doğruları biliyor. Allah yolunuzu açık etsin. Elele kolkola bu vatan için varız. Başka Türkiye yok, ülkemize sahip çıkalım. Başarılar diliyoruz"şeklinde konuştu.