Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çukurova Belediye Meclis Üyesi ve MHP Grup Sözcüsü Azime Kocacık, Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’a çağrıda bulunarak kurban bayramında temizlik işçilerine ve muhtaçlık kartı bulunanlara kurban eti dağıtılmasını istedi.

BARİ BU BAYRAMDA ÜZMEYELİM

Son Meclis toplantısında söz alan Kocacık, geçtiğimiz Ramazan ayında Belediyenin temizlik işçilerine gıda paketi dağıtılmadığını, bu durumun işçileri çok üzdüğünü ve sitem ettiklerini söyledi. “Bu bayramda onları üzmeyelim” diyen Kocacık şunları söyledi:

“Kurban kesmek, ekonomik durumu müsait olan vatandaşlarımız için en önemli dini vecibelerdin biridir. Maddi durumu iyi olan ailelerden kimi kurbanlarını evinin önünde keser, kimi belediyenin aracılığı ile keser, kimisi bağış yapar, kimisi de kendisini yakın hissettiği cemaatler aracılığı ile kurbanını keser ve dağıtır. Ama bir de, çok istemesine rağmen kurban kesemeyecek kadar yaşı çok ilerlemiş, sağlığı müsaade etmeyen, bağış yapacağı yerleri seçerken ise gönlünün huzur içinde olmasını isteyenler var.”

ZENGİN-FAKİR ARASINDA KÖPRÜ

Kocacık “İşte biz de Çukurova Belediyesi olarak bu konumdaki vatandaşlarımızın vekaletlerini vermeleri suretiyle onların kurbanlarını kesebiliriz. Bu hizmetin basın aracılığı ile duyurularak kurbanlarını kestirmek isteyen ailelere ulaşabiliriz. Kesilen kurbanların etlerini ise, Belediyemizden sosyal yardım kartı almış olan vatandaşlarımıza ve temizlik hizmetlerinde çalışan personele dağıtabiliriz. Böylece belediyemiz, alan el ile veren elin birbirini görmediği çok hayırlı bir hizmete aracılık ederek iki tarafı da sevindirmiş olacaktır. İnanıyorum ki bu mecliste de iki, üç veya daha fazla kurban kesen arkadaşlarımız vardır. En az bir tanesi bağışlandığında on, on beş aileye dağıtılması sağlanacaktır. Sosyal belediyecilik ilkesi bize bu tür görevleri de yüklemektedir.” dedi.

MHP Çukurova Belediye Meclis Üyesi ve MHP Grup Sözcüsü Azime Kocacık’ın bu teklifinin nasıl bir karşılık bulacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.