Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, İstanbul Kadıköy'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin giriş kısmını sakallı bir kişinin  benzin bidonunu kapıya döküp ateşe vermesinin, ardından da hükümete yakın Akit gazetesinin yayınları nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım’a TBMM’de sözlü soru yöneltti.

TMBB’deki oturumda söz alarak saldırıyı kınayan Milletvekili Özdiş, ne saldırının ne de saldırı sonrası halkı kin ve nefret söylemiyle ayrıştırmaya çalışılan yayınların kabul edilemez olduğunu ifade etti. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklanmasından mutlu olan yayın kuruluşunun iktidar ve devlet protokolüyle ilişkisini soran Özdiş, gerçekleştirdiği konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

Değerli sanatçı Müjdat Gezen'e ben de buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 
    Sorum Sayın Başbakana. Müjdat Gezen Sanat Merkezine yapılan saldırıyı nasıl değerlendiriyorsunuz, bu konudaki tavrınız nedir?

Olayın öncesinde havuz medyası mensubu bir gazetenin (bu lafı, gerçek, ilkeli, onurlu gazetelerden ve gazetecilerden özür dileyerek söylüyorum) Müjdat Gezen'i hedef göstermesi, hatta hakaret etmesi konusunda düşünceleriniz nedir?

Söz konusu gazetenin devlet protokolüyle ilişkileri nasıldır? Son on beş yılda yurt içi ve yurt dışı gezilerine katılan gazeteci kafilesinde bu gazeteden kimler vardır?”