CHP Adana Milletvekili Adayı Orhan Sümer,  dolmuşçu esnafın sorunlarını da CHP’nin çözeceğini ifade ederek, “Dolmuşçu esnafımızın sorunları ilk kez Adana’da 1989-1994 Yılları arasında sosyal demokrat belediye yönetiminde çözülmüştür. Dolmuşçu esnafının sorunları o günden bu güne katlanarak günümüze kadar gelmiştir. CHP iktidarında tüm tarafların görüşleri alınarak, kalıcı çözüm üretilmesi noktasında söz veriyoruz.” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Milletvekili Adayı Bülent Maraklı, Seyhan İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile birlikte, Adana Minibüsçüler Kooperatifleriİtimat, Özen, Barkal, Topel, Yeşilevler, Önderler, Akkapı ve Özbirlik Minübüsçülerini ziyaret eden CHP Milletvekili Adayı Orhan Sümer, CHP iktidarında trafik sigortalarında % 10 SGK, % 5 BSMV kesintilerini kaldırarak, Trafik Sigorta Poliçe fiyatlarında düşüş sağlayacaklarını ifade etti. Esnaflarımızın bugüne kadar çözülemeyen çok ciddi sorunları olduğunu, tüm bu sorunları daha önce olduğu gibi bugün de çözmeye hazır olduklarını belirten Sümer, “CHP iktidarında Adana’da ulaşım sorununu çözmeye talibiz” şeklinde konuştu.

Adana Minibüsçüler Kooperatifleri esnafları CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer’e sıkıntılarını dile getirirken şöyle konuştular:

“Günlük 200 bin yolcu taşıyoruz. Mevcut araçlarımız 16 kişilik olduğu için yetersiz kalıyor, bu nedenle araçları büyütmek istiyoruz. Tüm dolmuşlarda kamera sistemi olduğu halde, 4600 TL bedel karşılığı yeni bir kamera sistemi kurulmasının zorunlu olmasının bizleri mağdur ediyor.  KENTKART sisteminden kaynaklanan sorunlarımız var. Dolmuşların engelli vatandaşlarımızın bineceği şekilde olması isteniyor, mevcut minibüsler buna uygun değil. Ancak her dolmuş durağı güzergâhındaki engelli vatandaşlarımızın tespit edilmesi sonucunda, o güzergâhlara engelli vatandaşlarımız için özel olarak tasarlanmış bir araç ile onları ücretsiz getirip götürme önerisi sunduk.  Adana’nın sabah ve akşam işyerlerine gidiş-dönüş saatlerindeki trafik yoğunluğuna çözüm bekliyoruz. Adana kent içi yolcu taşımacılığına kalıcı bir çözüm bulmak için mutlaka Adana Minibüsçüler Kooperatiflerinin de görüş ve önerilerinin alınması gerekiyor.”

 CHP Adana Milletvekili Adayı Orhan Sümer, Adana Minibüsçüler Kooperatifi üyelerine teşekkür ederek sorunların çözümü noktasında her türlü çabayı göstereceğinin sözünü verdi.