Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin mali ve sosyal sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Özdiş, bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin mali ve sosyal haklarıyla ilgili çalışma olup olmadığını sordu. Personel eksikliğine de değinen Özdiş, “ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı huzurevleri, 0-6 yaş çocuk yurtları, sevgi evleri, sığınma evleri ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan personelin mali ve sosyal haklarıyla ilgili sorunları giderek artmaktadır” dedi.
SORUNLAR ARTIYOR
Çocuk eğiticilerinin genel idari hizmetler kadrosundan sağlık hizmetleri sınıfına alınıp alınmayacağının merakla beklendiğine ve farklı bakanlıklarda aynı işi yapan personel arasında ücret adaletsizliğinin bulunduğuna da değinen CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in önergesindeki sorular şöyle: 
1-Bakanlığınızın kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin meslek tanımlarının sendikalar ve meslek örgütleriyle ile birlikte yapılacak ortak çalışma sonucu yeniden belirlenmesi gerekmektedir. Bu konuda bir çalışmanız olacak mıdır?
2-Çocuk eğiticileri genel idari hizmetler kadrosundan sağlık hizmetleri sınıfına alınacak mıdır?
3-Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları fiili hizmet zammından faydalandırılacak mıdır? Bu personele yıpranma payı verilecek midir?
4-Bakanlığınızın kurum ve kuruluşlarında personel eksikliği yaşanmakta mıdır? Bakanlığınızın toplamda kaç personeli bulunmaktadır? Bunların kaçı kadrolu kaçı sözleşmeli kaçı taşeron personeldir? 
5-Tükenmişlik sendromu yaşayan personelinize yönelik ne gibi çalışmalar yapmaktasınız?
6-Bakanlığınıza bağlı görev yapan meslek grupları ile başka bakanlıklarda aynı veya benzer işi yapanlar arasında ücret adaletsizliği bulunmaktadır. Bu durumu düzeltecek misiniz? “