CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer, Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 90’ncı yıldönümü dolayısıyla bir mesa j yayınladı. Özer, “Batı Emperyalist Devletlerin belirleyici bir güç olarak sahneye çıktığı günden bugüne kadar,Haçlı Emperyalizminin mağlup edemediği tek antiemperyalist kadro ve tek lider vardır.Kadro: Müdafaii Hukuk,bu kadronun lideri ise Gazi Mustafa Kemal'dir” dedi.

Cumhuriyetin ‘kimsesizlerin kimsedir’ diyen CHP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ve Meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer, mesajında özetle şunları söyledi:

“Kanuni Sultan Süleyman devrinde (1. Viyana bozgunu 1529) başlayan OsmanlıDevletinin üç kıtada kazandığı tüm toprakları kaybetmiş.1.Dünya Savaşı sonrası imzaladığı Sevr Antlaşmasıyla ;ancak Anadolu'nun bir bölümüne sıkışıp kalması,Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarını harekete geçirmiş.Emperyalist batı ya karşı başlattıkları mücadele19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı ile başlayıp 15 Ekim 1922 Mudanya Mütarekesi'nin kabulü ile zafer sonuçlanmıştır.
Kendi küllerinden yeniden doğan bir millet,29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet'i ilan etmiştir.
Cumhuriyet bir gecede karar verilerek ilan edilmemiştir.Amasya Genelgesi,Erzurum,Sivas Kongresi,Misak-I Milli,TBMM'nin kurulması ,1921 Anayasası,saltanatın kaldırılması;Cumhuriyet sürecinin aşamalarıdır.
Mustafa Kemal oy birliğiyle Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra yaptığı ilk konuşmasının sonunda :"Türkiye Cumhuriyeti Mesut,muvaffak ve Muzaffer olacaktır." 
Yine bir söyleminde Mustafa Kemal ;
"Cumhuriyet, Türk milletinin refah ve yükselmesi yolunda yüzyılların görmediği başarılara erişti. Milletin eğilimlerini ve gereksinimlerini bularak ve öğrenerek onun refah ve gelişme gereklerini gerçekleştirmekte cumhuriyetin az zamanda elde ettiği sonuçlar, cumhuriyet yönetiminin milletimize hazırladığı geleceğin daha ne kadar parlak olduğunu tahmin ettirmeye yeterlidir. Asla şüphe yoktur ki, cumhuriyetin gelecek evlâtları, bizden daha çok refaha erişmiş ve mutlu olacaklardır. 1927 (Atatürk’ün T.T.B. IV, s.435)" demiştir.
Cumhuriyet demokratik,laik,,sosyal hukuk devleti olma ve üniter yapısını yok etmeye ya da sulandırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.
90. Yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşayacaktır.Mustafa Kemal ve arkadaşlarını saygı ,özlemle bir kez daha anıyorum.”