Programda Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz’ın CHP’ye geçmek için arayışta olduğunu belirten Özgümüş son olarak Aldırmaz’ın  CHP’nin Adana’da işadamlarıyla yaptığı toplantıya katılmak için davet edildiğini ancak bilgisi dışında yapılan bu daveti iptal ettirdiğini söyledi.

Özgümüş programda şu görüşlere yer verdi;

 “Zihni Aldırmaz’ın CHP’ye geçmek için arayışta olduğunu çok duydum, hem tahmin ediyorum, hem de görebiliyorum, parti içinde bazı kişilerin Zihni Aldırmaz’ı partiye taşımaya çalıştıklarını, aracı olduklarını Ankara’ya götürdüklerini ve bazı kişilerle görüştürdüklerini duyuyorum. Adana’ya gelirken de bazı gazeteler “Zihni Aldırmaz  CHP’de”, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu rozet takacak partiye alacak”  diye haberler çıktı. Ancak Adana programında nerelere gidileceğini ben belirledim. Programda Zihni Aldırmaz veya belediye ziyareti veya Aldırmaz ile görüşme yoktu. Bunlar spekülasyondur.

Sadece şöyle bir gelişme oldu. Bunu bu programda açıklayayım. Genel Başkanımızın iş adamlarıyla buluşması toplantısına, iş dünyasından isimler çağrıldı. Siyasetçi çağrılmadı. Hazırlanan listede partiden bazı arkadaşlar kendine yakın isimleri de çağırmışlar. Bunun olmaması gerekirdi. Zaten Parti olarak yaptığımız İşadamlarıyla buluşma toplantılarında siyasetçi çağırmıyoruz. Sadece İl Başkanı veya ilçe Başkanları katılıyor. Parti bayrakları bile olmuyor.  Orada sadece ekonomi konuşuluyor. Orada başka siyasi görüşlere yakın işadamları da olabilir. Zaten amacımız sadece CHP’nin ekonomi görüşünü anlatmak.

Ama ben Adana’ya geldiğimizde Zihni Aldırmaz, Cengiz Dinçer ve Adnan Karakaya’ya davet gittiğini gördüm. Onay da alınmış.  Ama bizim Ankara’ya gönderdiğimiz listede Zihni Aldırmaz’da yoktu diğer isimlerde yoktu. Ankara’yı aradım “Benim dışımda bir gelişme var mı? “diye sordum. Öyle bir şey olmadığını söylediler. Öyle olunca Aldırmaz’ın Özel kalemini arayarak  bu davetin kendisini CHP’ye taşımak isteyen bir işgüzar tarafından verildiğini kendisinin davetli olmadığını, davetli listesinde olmadığını ve gelmemesi gerektiğini kendisinden rica ettik ve kendiside gelmedi.  Adana bugün kentsel olarak katledilmiş durumda Zihni Aldırmaz 20 yıldır Aytaç Durak’ın yanında. Yaptığı bütün uygulamalarda günahı var. Adananın hem kentsel anlamda bu güne gelmesinde rezaletinde Aldırmaz’ın ciddi anlamda günahı var. Onun için hani at yarışlarında eküri diye bir kavram vardır. Ha Aytaç Durak ha Zihni Aldırmaz hiçbir şey ifade etmez. Aynı zihniyettir. Onun için Aytaç Durak bizim partimize gelemeyeceği gibi Zihni Aldırmaz da bizim partimize gelemez. Gelmemeli, gelmemesi için elimden gelen çabayı göstereceğimi Adanalılara açık yüreklilikle açıkladım. Zihni Aldırmaz Mimar’dır ama Mimarlığı bilmez.  Adana’da yaptığı bütün yollar, o akıllı dokunuşlar yeni Belediye Başkanı geldiğinde hepsi yıkılacak ve yenisi yapılacak. Yazık. Adana’nın kaynakları çarçur edildi. Hala ben Hafif raylı sistem denilen, Metro denilen ucubeyi gördüğüm zaman, Aytaç Durak tırnak içinde söylüyorum benden Hayır duası alıyor. Artık onu nasıl anlarsanız anlayın. Adana’nın güzelleşmesine gidecek kaynaklar o ucubenin borcuna gidiyor. Şimdi Zihni Aldırmaz aynısını yapıyor. Yani Belediye Başkanı geldiğinde tüm bu akıllı dokunuş denilen akılsız dokunuş arın hepsi yıkılacak ve yeniden yapılacak. Onun için Zihni Aldırmaz sadece Aytaç Durak’ın sadece 20 yıldır günahlarına ortak olmakla kalmayıp aynı zamanda şehirciliği ve mimarlığı bilmediği için buradan canlı yayında söylüyorum. Ümit Özgümüş olarak CHP’ye gelmemesi için bırakın Belediye Başkanı adayı olmasını olamaz da CHP’ye gelmesine gerek yok.  Bizim partimizde yeteri kadar dürüst, yeteri kadar çalışkan yeteri kadar mimarlığı bilen yeteri kadar belediyeciliği bilen çok sayıda arkadaşımız var. CHP’ye gelmemesi için bile elimden geldiği kadar çalışırım. O çabayı gösteririm. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğim.”