Özgümüş, “Kim olduğu belli olmayan kişi veya kişiler, önceki gün Alevilerin yoğun olduğu mahallelerde adı daha önce duyulmayan bir örgütün imzasıyla, cihat çağrısı yapan ve Esad’a destek verenlerin başının gövdesinden ayrılacağı yönünde tehditler içeren bildirileri, ev ve işyerlerinin kapılarının altından atarak dağıtmışlardır.
Sosyal medyada hızla yayılan bu bildirilerle ilgili, ne gibi önlem alınması ve nasıl bir tepki gösterilmesi yönünde çok sayıda telefon ve mesaj aldık.” diyerek şöyle devam etti :
“Türkiye’nin geldiği hassas noktada, Alevi kesimini, özellikle Arap Alevi kesimini ve gençlerini kışkırtmaya yönelik bazı oyunların tezgahlandığını biliyoruz. Bu bildiriyi kimin dağıttığı, gerçekten böyle bir örgüt olup olmadığı, provakatif profesyonel işi mi veya fanatik bir grup işi mi olduğu belli değil. Konu güvenlik güçlerimizin takibindedir.
Bu aşamada tepki göstermek veya birlik olunduğu yönünde bir güç gösterisi, atam olarak bu provokasyonu tezgahlayan alçakların amacına hizmet edecektir. Tüm Alevi kesimini ve özellikle gençlerimizi sakin olmaya ve araştırmanın sonucunu beklemeye davet ediyorum”