Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Üyesi Ümit Özgümüş, 5 Ocak Stadı’nın yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılmasının, zaten yıllarca yanlış uygulanan imar planları ve şehircilik uygulamalarından dolayı beton yığınına dönen kenti, daha da çirkinleştireceğini söyledi.

Özgümüş, Toplu Konut İdaresi’nin 11.02.2013 tarih ve 011870 sayıyla Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği mevcut stadyum ve çevresine ait imar tadilatı talebinin, kesinlikle reddedilmesi ve stadyumun altının otopark, üstünün ise yeşil alan olarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Özgümüş, “Adana’da yıllardır uygulanan yanlış kentleşme ve ulaşım politikalarından dolayı, ciddi biçimde trafik sıkışıklığı ve park yeri sorunu yaşanmaktadır. Geçmişte Adana’nın en prestijli, rahat yaşanabilen semtlerinden olan Reşatbey ve Cemalpaşa mahalleleri bugün nefes alınamaz durumdadır. Şimdi stadyumun yerine Optimum benzeri bir alışveriş merkezinin yapılması, bu bölgenin katledilmesi için bağrına vurulmuş son hançer olacaktır.” dedi.

TOKİ’den gelen planın reddedilmesi ve o bölgenin yeşil alan olarak düzenlenmesi için başta Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olmak üzere tüm partilerin Büyükşehir Belediye Meclis Üyeri’ne çağrıda bulunan Özgümüş, “Yıllardan beri kentin katledildiği yeter, hiç olmazsa kalan alanları kurtaralım.” dedi.