Öztok, beraberinde Milletvekili adayı Dr. Adem Gündoğan, MHP Çukurova İlçe Başkanı Sertan Duran ve partililerle birlikte 100. Yıl Mahalle Muhtarı Mehmet Yakar, Belediye Evleri Mahalle Muhtarı Yemliha Yücel ve Huzurevleri Mahalle Muhtarı Mustafa Karaçor’u ziyaret etti. 
Ziyaretlerinde partisinin seçim beyannamesini muhtarlara aktaran MHP Adana Milletvekili Adayı İşadamı Cahit Öztok, işçinin, memurun, emeklinin, esnafın, öğrencinin, dar gelirlinin, işsizin MHP iktidarında rahat bir nefes alacağını söyledi. Türkiye’nin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik durumun daha da kötüye gittiğini belirten Öztok, “7 Haziran’da yapılan genel seçimin ortaya çıkardığı tabloda halkımız iktidara net bir mesaj vermiştir. O da ‘seni artık tek başına iktidar yapmayacağım’ olmuştur. AKP, CHP ile yaptığı hükümet kurma görüşmelerinde asıl amacının erken seçim olduğunu hissettirmiş ve bunu AKP kurucularından Bülent Arınç, itiraf etmiştir. Bizim partimize de geçerken bir uğramışlardır. Asıl hükümet kurmak istemeyen AKP’dir. Terör örgütünün siyasi uzantısı ile Dolmabahçe Sarayı’nda görüşüp onların öne sürdüğü 10 maddeye evet derken, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin hazırladığı 4 maddelik protokole hayır demişlerdir. Durum böyle iken, yandaş medya kamuoyunda ‘MHP hükümet kurmak istemiyor’ algısı yaratmak istemiş, ancak milletimiz bu oyuna gelmemiştir” dedi. 
1 Kasım seçiminin önemine de dikkat çeken MHP Adana Milletvekili adayı İşadamı Cahit Öztok, “Bu seçim Türkiye’nin var olma seçimidir. Bu seçim Cumhuriyetimizin bekası, Milletimizin güvenliğinin ve refahının seçimidir. Bizim iktidarımızda ülke aradığı huzura kavuşacak toplumun her kesimi rahat bir nefes alacaktır. Emeklilerin intibak yasası acilen çıkartılacaktır. Taşeron sisteme son verilecektir. Çiftçiye mazot 1 lira 75 kuruş olacaktır. Üniversite sınavları kaldırılacaktır. Bölgenin lider ülkesi Türkiye olacaktır” diye konuştu. 
MHP Adana Milletvekili adayı İşadamı Cahit Öztok, ziyaretlerin ardından kahvehanelere giderek vatandaşlarla sohbet etti.