Bu yıl yapılacak olan karnavalın daha da görkemli geçeceğine inancının tam olduğunu belirten MHP Adana Milletvekili aday adayı Cahit Öztok, emeği geçen kişi, kurum ve kuruluşları kutladığını ifade etti. Cahit Öztok, “Adana için narenciyenin anlamı büyük.  Karnavalın adı gibi bu tarihlerde açan portakal çiçekleri ile Adana’da Cadde ve sokaklara adeta mis gibi bir koku yayılır. Bunu Nisan ayı boyunca Adanalılar hisseder. Gerçekten de çok hoş bir olay olarak ortaya çıkar. Adanamıza hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini diliyorum. “dedi.

NARENCİYE PROJESİ

MHP Adana Milletvekili aday adayı Cahit Öztok, ayrıca narenciye ile ilgili de önemli bir projeleri bulunduğunu kaydetti. Öztok, dalında kalan narenciyenin değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Adanalı narenciye üreticisinin, MHP iktidarında destekleneceğini söyledi.

Cahit Öztok, dünyanın narenciye depolarının Türkiye’de Çukurova, İtalya’da Po Ovası, İspanya’da ise Valensiya olduğuna değinerek,” Dünyada başka narenciye ile ilgili yerler yoktur. Bu bölgeler, narenciye cinslerine adlarını verecek kadar Uluslar arası çalışmalar yaparken, biz ise kendi yöremizde neredeyse kendi üretimine dahi darbe vuracağız.  İspanya portakalına Valensiya, Yafa, Washinton gibi isimleri vermiş. Biz ne yapmışız. Narenciye diyarı olan Çukurova’nın adı hiç geçmiyor. “diye konuştu.

 

Öztok, “Birçok insanımız bilmez. Adana’nın portakalı çok kalitelidir. Hatta İktidara yakın bazı isimlerden dolayı, fındığın tanıtımı yapılırken, neden biz portakalı tanıtmayalım. Okullarımızda çocuklarımıza ne olduğu belirsiz süt, süt tozları dağıtılıyor. Ben, portakal suyunun okullarda öğrencilerimize, vatandaşlarımıza dağıtılmasını sağlayacağım. Çünkü narenciye vitamin deposudur. Hal böyle olunca hem üreticimize, hem de ekonomiye büyük katkı sağlamış oluruz. ” şeklinde konuştu.