Musa Öztürk Ankara’daki ziyaretleri kapsamında ilk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yerel yönetimler için düzenlenen Kentsel Tasarım Seminerine katıldı. Öztürk, seminer öncesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile kısa bir görüşme yaptı. Aynı gün seminerden sonra Bakan Mehmet Özhaseki,Başkan Öztürk’ü makamında kabul etti. Öztürk, Çevre ve Şehircilik Bakanına Ağlıboğaz Mahallesinin imar sorunu başta olmak üzere Kozan ile ilgili çözüm bekleyen konuları anlattı.

Başkan Musa Öztürk Ankara’daki temaslarının ikinci gününde 14 Şubat Çarşamba günü Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik tarafından kabul edildi. Bakan Ömer Çelik geçen ay Kozan Belediyesi’ni ziyaret etmişti. Başkan Öztürk, Adana Milletvekili de olan Bakan Çelik’ten özellikle Adana – Kozan yolu ve Akdam - Mansurlu yolundaki çalışmalar konusunda destek istedi.


Ankara’daki temasları konusunda bir açıklama yapan Başkan Öztürk; “Avrupa Birliği Bakanımız Sayın Ömer Çelik ve Çevre Bakanımız Sayın Mehmet  Özhaseki’ye bizi kabul ederek sorunlarımızı dinlediği ve çözüm konusunda destek sözü verdikleri için teşekkür ediyoruz. Kozanımıza gelecek hizmetlerin ve yatırımların önünü açmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gerek Avrupa Birliği Bakanımıza gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ilçemizin sıkıntılarını anlattık ve desteklerini istedik. Bildiğiniz üzere Ağlıboğaz Mahellemizin imar düzenlemesi bakanlıklarımız tarafından yapılıyor. Ayrıca hem Kozan – Adana hem de Akdam - Mansurlu yolu konusunda çalışmaların hızlandırılması gerekiyor. Sayın bakanlarımızdan bu önemli konu başlıkları için destek sözü aldık. Amacımız Kozan için taş üzerine taş koymak, geleceğimize şehircilik altyapısı tamamlanmış modern bir Kozan bırakmaktır.” dedi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi kasım ayında da ziyaret etmişti.