31 Mart’ta yapılan kongrede Adana Romanlar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin yeni Başkanı seçilen Hulusi Yıldırım ve Başkan Yardımcısı Ali Demirkol, AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı’ya tanışma ve nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Başkan Ziyaeddin Yağcı ile makamında görüşen Hulusi Yıldırım ve Ali Demirkol, derneklerinin amaçları, faaliyetleri ve Romanların beklentileri hakkında görüş alış verişinde bulundular.

İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, Adana’da faaliyet gösteren her kesime ait STK’larla irtibat halinde olduklarını ifade etti. AK Parti olarak ayrım yapmaksızın herkesle irtibat halinde bulunduklarını ve toplumun her kesimini kucaklayıcı bir misyon yürüttüklerini belirten Yağcı, “Adana’da yaşayan Roman vatandaşlarımızın dernekleri aracılığıyla bizimle görüşmeleri önemli bir durum. Partimizin Türkiye’de konuşulmayan birçok konuyu tartışmaya açtığı, konuşulur kıldığı ortadadır. Bu minval üzere yapılan ‘Roman Açılımı’ ülkemizin her yerinde ses getirmiş ve Roman vatandaşlarımızın takdirini kazanmıştır. Türkiye’de yaşanan terörün bitmesi, akan kardeşkanının durması için Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘Çözüm Süreci’nin amacına sağlıklı bir şekilde ulaşması bakımından yapılan bu ziyareti önemsiyorum. Bu sürecin akamete uğramadan devam etmesi, toplumumuzun tüm kesimlerinin vereceği destekle yakından alakalıdır. Dernek Başkanı Hulusi Yıldırım’a ve yönetim kuruluna yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Kendisi aracılığı ile Roman vatandaşlarımızla irtibat halinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ziyarette Romanların genel olarak yaşadıkları sorunlar konuşulurken, Dernek Başkanı Hulusi Yıldırım, Adanalı Romanların yaşadıkları sorunlara rağmen ülkelerini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sevdiklerini söyleyerek, “Bizler çapa ve hasat zamanı aylarca evlerimizden ayrı kalıyoruz. Adana’da genellikle sıcak demir işleri yaparak geçiniyorduk ama onunda sonu geldi. Çünkü yeni teknolojiye yetişemiyoruz. İsteğimiz kalıcı işlerde çalışabilmek, Akıncılar Mahallesinin kentsel dönüşüme alınması veya Suluca’da yapılan konutlardan verilmesidir” şeklinde konuştu.