Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut, 24 Haziran'dan sonra kırsal bölgelerin mutlaka kalkındırılacağını söyledi. 

İki günlük kırsal bölge çalışmasına Tufanbeyli'de başlayan Barut, bölgede geçirdiği gecenin ardından sabahın ilk ışıklarıyla beraber Saimbeyli'ye geçti. Saimbeyli'de de esnaf, üreticiler, köylüler, kadınlar ve gençlerle buluşan Barut, 24 Haziran seçimlerinin ardından tarım ithalatının önleneceğini, uygun şartlarda ve yeterince desteklenerek üretim yapan çiftçi ve köylülerin artık kazanacağını vurguladı. 

SABAH ERKENDEN YOLA DÜŞTÜ

Tufanbeyli'de gece dahil tüm gün kent merkezi ve köylerde seçim çalışması yürüten CHP Adana Milletvekili Adayı Ayhan Barut, konakladığı ilçeden sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Saimbeyli'ye geçti. CHP Saimbeyli İlçe Örgütü'nde İlçe Başkanı Emel Yazıcıoğlu Doğan ve partililerin karşıladığı Ayhan Barut'a, ilçe gezisi boyunca Tufanbeyli'de olduğu gibi CHP Milletvekili Aday Adayı Yüksel Karaaslan da eşlik etti. Saimbeyli sokaklarına çıkan CHP kadroları, kent merkezindeki esnafları dolaşıp 24 Haziran seçimlerinde parlamento çoğunluğu ve Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı seçilmesi için güçlü bir destek verilmesini istedi. 

KÖY KÖY GEZDİLER

Saimbeyli merkezinden sonra köylere geçen Ayhan Barut ve beraberindekiler, kırsal bölgelerde büyük bir ilgiyle karşılandı. Yaşlısından gencine herkesle tokalaşan CHP kadroları, gösterilen ilgiye teşekkür etti. Doğanbeyli, Naltaş, Çeralan, Gökmenler ve Çatak köylerinde vatandaşların alt yapı, yüksek üretim maliyetleri, susuzluk ve işsizlik gibi yakındığı sorunları dinleyen Ayhan Barut, 24 Haziran'daki seçimlerin ardından herkesin daha mutlu olacağını, ekonomik, sosyal ve kültürel tüm sorunların aşılması için büyük bir seferberlik başlatılacağını duyurdu. 

'DESTEK VERİN, BU İKTİDARI DEĞİŞTİRELİM'

Tokalaştığı herkesi büyük bir dikkatle dinleyip sorun ve önerilerini not alan Ayhan Barut şunları söyledi:

"Bize hep eskiden Türkiye'nin kendi kendine yeten bir tarım ülkesi olduğu söylenirdi. Bu iktidar döneminde ise çiftçi yüksek girdi maliyetleri ve ürünün para etmemesi nedeniyle artık üretemez oldu, işsiz kaldı. Türkiye'nin ve dünyanın saygın markaları olan Aksantaş, Sümerbank ve Çukobirlik gibi onlarca fabrikamız kapatıldı. Saman ve et ithal eder olduk. Biz tarımsal destekleri yeterince arttırıp mutlaka tarımda ithalatı bitireceğiz. Milli bütçeden yasal olarak tarıma ayrılması gereken payı bu iktidar vermiyor çiftçilere. Biz tarımsal destekleri arttırıp üreticinin yüzünü güldüreceğiz. Üreticilerimize, orman köylülerimize, gençlerimize söz veriyoruz. Bu sorunlar bitecek. CHP iktidarında kırsal bölgeler mutlaka kalkındırılacak. Gelin bu iktidarı değiştirelim. Üreten, kazanan ve herkesin mutlu olduğu huzurlu bir Türkiye için 24 Haziran'da sizden güçlü bir destek istiyoruz."