Adana Şehit Aileleri Derneğinde düzenlenen mevlit Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Adana Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt, “Adana’da her ay düzenli olarak okutulan mevlidi bu ay Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü tarafından verildi. Kendisine çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyoruz” dedi.

Kunt, Şehit Ailelerinin her ay düzenledikleri programla bir araya geldiklerini ve bu tür programlarına destek verenlere teşekkür etti.


SÖZLÜ, ŞEHITLERIN HAKKI ÖDENMEZ..

Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü ise şunları kaydetti: “Kuran-ı Kerim’de Cenabı Allah şehitlerimiz için “ onları ölü sanmayın bilakis onlar diridirler” ayeti kerimesini hatırlatarak, “ bazen liberal ağızlar söyler ‘nedenini bilmediğimiz savaşlar çocuklarımızı öldürüyor” derler. Biz sebebini bilmediğimiz bir mücadelenin içinde olmadığımızın farkındayız. Çünkü bu vatanı vatan yapan dedelerimiz, atalarımız Malazgirt’te 1071 yılından bu yana Allah yolunda vatan uğrunda şehit olmaya başlamışlardır. Bu Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ile devam etmiştir. Haçlı zihniyetinin ülkemiz ve vatanımız üzerindeki emelleri devam etmiştir bundan sonrada devam edecektir. Bizim çocuklarımız da bu zihniyetin devamcıları, destekçileri ya da bunların beslemeleriyle mücadele ederken bu vatan topraklarının bizim olmasını devam ettirmek için şehit olmuştur. Dünyadaki en ağır bedel olan bedeli canlarıyla ödediler. Sizlerin yaşamış olduğunuz acının milletimiz tarafından bilindiğini de farkına varmanızı istiyoruz.”

Emekli din görevlisi Halil İbrahim Cansız’ın okumuş olduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mevlidin ardından Şair İbrahim Özcandan (Şair Postacı) Şehidim isimli şiirini okudu.

Programa, Başkan Sözlü’nün yanı sıra, MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı, Çukurova, Seyhan, Sarıcam, ve İmamoğlu Aday adayları ile şehit aileleri katıldı.