Ziyaret esnasında her türlü hukuksuzluğa karşı mücadelelerini Türkiye’nin her yerini gezerek sürdüreceklerini, yaşanan haksızlıkları halka anlatacaklarını kaydeden Sertel, medya üzerindeki baskılara da dikkat çekerek, “Kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getiren gazeteciler ve basın kuruluşları üzerindeki yoğun baskıları hukukla bağdaştırmak mümkün değil. Demokrasi ile idare edilen ülkelerde bu tür baskılar yaşanmaz. Biz her platformda bu haksızlıkları vatandaşlarımıza anlatacağız” dedi.

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de TBMM’nin yeni yasama döneminde ilk olarak gündeme gelen yeni Anayasa konusunda, özgürlükleri genişletici maddelere ağırlık vereceklerini söyledi.

Tümer, yeni anayasada basın özgürlüğü konusunda hassas davranacaklarını, yasaklayıcı ve özgürlükleri kısıtlayıcı maddeleri engellemeye, özgürlük alanlarını genişletmeye çalışacaklarını dile getirdi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de, ziyaretlerinden dolayı Tümer ve Sertel’e teşekkür etti. Esendemir, basın özgürlüğü konusunda son dönemde ciddi sıkıntılar yaşandığını, basın çalışanlarının zor şartlar altında görev yapamaz hale geldiğini, akreditasyon uygulamalarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Esendemir, “Bu konuda parlamentoda gereken hassasiyeti göstererek, ciddi çalışmalar yapacağınıza inanıyoruz” diye konuştu.