Çetin, Adana’nın özlemini duyduğu başarıları yeniden elde etmesi için yüzme ve sutopu takımları kuracaklarını da bildirdi.

TELKİNLERLE BOĞULMALAR ÖNLENEMEZ

Adana Valisi Mustafa Büyük ile Vali Yardımcısı Halis Arslan’ın izlediği yüzme yarışları Çukurova Belediyesi Hayal Park Açık Havuzda gerçekleştirildi. Yarış sonrası farklı yaş kategorilerinde ilk 3’e giren çocuklara madalyalarını veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ”Adana’nın sulama kanallarında yüzmeyi öğrenen bir insan olarak söylüyorum; ‘suya girmeyin, tehlikeli’ diyerek ya da telkinlerde bulunarak boğulmaları önleyemeyiz. Yapılacak tek şey; çocuklara yüzmeyi öğretmektir. Biz Çukurova’da son altı yılda 35 bin çocuğumuza yüzme öğretmiş olmanın huzuru içindeyiz” dedi.

SADECE ENGELLİLER İÇİN ÖZEL HAVUZ

Çukurova Belediyesi olarak ilk kez engelli çocukları da havuz olanağından yararlandırdıklarını belirten  Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Gururla söylüyorum ki, engelli çocuklarımıza Hayal Park havuzlarını her cumartesi sabahtan öğlene kadar açmış bulunmanın mutluluğu içerisindeyim” diye konuştu ve şöyle devam etti: Bu alanda sadece engelli kardeşlerimizin yararlanacağı bir yüzme tesisi  yapacağız. Adana’nın, ‘Yenilmez Armada’ olarak eski güzel günlerine dönmesi için Çukurova Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde yüzme ve sutopu takımları oluşturacağız.

SORUNLARI ÇÖZMENİN YOLU EĞİTİM

Çukurova Belediyesi Hayal Park Açık Yüzme Havuzu’nda peş peşe gerçekleştirilen yarışlarda dereceye giren çocuklara ödüllerini veren Adana Valisi Mustafa Büyük de yaptığı konuşmada, dezavantajlı çocuklara verilen eğitimin önemini vurguladı. ‘Sevgiye Uzanan Eller’ projesiyle göçle gelen ve görece iyi durumda olmayan ailelerin çocuklarına çok önemli fırsatlar sunduklarını belirten Vali Büyük, “Hataları, sorunları çözmenin tek yolu eğitimden geçiyor. Sevgiye Uzanan Eller her alanda eğitim ve spor etkinlikleri düzenlemeye devam edecek” diye konuştu.