“Cadde, sokak ve kaldırımlar engellilerin daha rahat hareket edebilecekleri bir şekle dönüştürülmeli. Engelsiz bir kent kurulabilir” dedi.

Üstyapı çalışmaları ile birlikte 'Engelsiz bir Seyhan' sloganı ile ilçede engelliler için ciddi bir çalışma yapacağını söyleyen Mustafa Uğur Kızıl, "Biz Seyhan’ı yeniden dizayn ederken, bütün kent mobilyalarını, bütün yolları, kaldırımları, asansörleri bir engellinin rahatlıkla yürüyebileceği, tekerlekli sandalye ile dolaşabileceği alanlar haline getirecek projeler planladık" diye konuştu.

Kızıl , "Bir insanın fiziksel bir engeli; onun hayatını devam ettirmesini ve hayatta başarı elde etmesine engel bir unsur değildir. Sizler de bu gayretin içerisindesiniz. Bir insan herhangi bir engeli ile çok başarılı bir şekilde hayatını devam ettirebilir. Hepimizin yakınlarından ve dostlarından bu tür insanlar vardır ve hepimiz her an engeli olma ihtimali ile karşı karşıyayız .

Engellilerimiz, bedensel ve ruhsal açıdan bazı dezavantajlar taşıyan ancak akıl, düşünce ve duyguları hepimiz kadar güçlü olan kardeşlerimizdir. Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybederek, toplumsal yaşama uyum sağlamakta güçlük çeken kardeşlerimiz için; kendi kendilerine yetebilecekleri bir şehir hayatı kurmak istiyoruz. Hedefimiz, engelli kardeşlerimizin de en az diğer vatandaşlar kadar bu hizmetlerden faydalanmasıdır”dedi.

Seyhan İlçesi’ndeki yapısal zorlukları çeşitli çalışmalarla gidererek, engelsiz bir ilçe haline getirmeyi hedeflediklerine değinen MHP Seyhan İlçe Belediye Başkan A.Adayı Mustafa Uğur Kızıl,”Ama önemli olan önyargılarımızı yıkarak; engelsiz bir sosyal yaşam kurmaktır. Bedensel ve ruhsal engellerin bir şekilde aşılabileceğini; bizi biz yapanın, düşünce ve duygularımız olduğunu hatırlamalıyız. Seyhan’ın gerçekten engelsiz bir ilçe olması, engellilerin ilçenin tüm nimetlerinden faydalanır hale gelmesi için çıktığımız bu yolda tüm Seyhanlıların desteğine ihtiyacımız var. Mutlaka başaracağız. Planlı programlı şekilde engelleri aşacağız” diye konuştu.