Seyhan Belediyesi’nin Başbakanlık TOKİ işbirliğiyle Barış ve İsmetpaşa Mahalleleri’nde gerçekleştirdiği Seyhan Kıyıkent Evleri Projesi’nin birinci etap birinci kısımda inşa edilen Bin 398 konuttan Bin 163’üne evleri ve arsaları daha önceden kamulaştırılan hak sahiplerine teslim edilmesi süreci başlayacak. Hak sahiplerine teslim edilecek konutlar dışında kalan 235 konutun satış takvimi 7 Ekim’de başlayacak.

‘Kiracı değil, ev sahibi olun’ sloganıyla satışa sunulacak konutlarda en düşük konut fiyatı 131.252 TL, en yüksek konut fiyatı 218.524 TL arasında değişecek. Yüzde 10, 15, 25 peşinat ve 96, 108 ve 120 ay vade ile satışa çıkacak konutların aylık taksitleri 820,33 TL ile 2.048,67 TL arasında belirlendi.

Satışa çıkacak konutlarla ilgili başvuru tarihi 7 Ekim’de başlıyor. Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve Seyhan Belediyesi’ne yapılacak başvuru süresi 1 Kasım 2013’de sona erecek. Başvuru bedeli 2 bin TL olarak belirlenirken, satışa sunulan konutlarla ilgili ayrıntılı bilgilere toki.gov.tr ve seyhan.bel.tr adresli internet sitelerinden ulaşılabilecek.

BAŞKAN PROF. DR. ÖZTÜRK, “BAŞBAKANIMIZIN TALİMATINI YERİNE GETİRDİK”

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülkemizde zaman zaman yaşanan deprem felaketlerinin ardından kaçak ve plansız yapılaşmayla mücadelede konusunda sarf ettiği, “Bir sonraki seçimi kaybetsek bile kaçak ve plansız yapılaşmaya asla göz yummayacağız” talimatını yerine getirdiklerini söyledi. Belediye Başkanı Prof. Dr. Öztürk, “Sayın Başbakanımızın hassasiyeti bizim için emirdir. Seyhan Kıyıkent Evleri’ni projelendirirken Sayın Başbakanımızın talimatını yerine getirdik” diye konuştu.

Adana’nın en önemli problemini ‘çarpık ve düzensiz yapılaşma’ olarak gösteren ve bu meselenin çözümlenmesiyle şehrin gerçek anlamda sınıf atlayacağını belirten Başkan Prof. Dr. Öztürk, “Çarpık ve düzensiz yapılaşma birbirini tetikleyen onlarca olumsuzluğun tek gerekçesidir. Eğitim ve asayiş meselesi başta olmak üzere bölgede yaşayan insanlarımızın sosyal aktivitelere katılmaları ve kültürel gelişimin önündeki engel olan düzensiz yapılaşmanın önüne sadece ve sadece kentsel dönüşüm çalışmalarıyla geçebiliriz” dedi.

“SEYHAN’IN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ÖRNEK OLDU”

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, rekor sayılması gereken bir sürede tam bir yılda tamamlanan Kıyıkent Evleri birinci etap birinci kısım inşaatlarıyla kentsel dönüşüm çalışmalarında örnek olduklarını belirterek, “İlk adımı attığımız andan, konutların anahtarlarını hak sahiplerine teslim edecek aşamaya gelene kadar yaşadıklarımızı bu alanda çalışma yapmak isteyen diğer belediyelere talep etmeleri halinde aktarmayı bir görev sayarız. Bu anlamda Seyhan Belediyesi’nin Başbakanlık TOKİ işbirliğinde gerçekleştirdiği bu proje sürecinde yaşananlar kentsel dönüşüm yapmak isteyen diğer belediyelerimiz tarafından incelenmeli ve örnek alınmalıdır” diye konuştu.