Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sosyal demokrat belediyeciliğin en büyük örneklerinden biri olarak ifade ettiği Eme   kli Dinlenme Evlerinin 7'ncisini 100. Yıl Mahallesi muhtarlık yanında hizmete açtı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, CHP Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, meclis üyeleri, muhtarlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bürokratlar ve emekliler katıldı. 


“DİĞER BELEDİYELER BİZİ ÖRNEK ALIYOR”

Her hafta bir açılış yapmaya devam ettiklerini ve bundan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  “Biliyorum ki, kadınlı, erkekli bütün emeklilerimiz burayı büyük bir özlemle bekliyorlardı. Burada yerel, ulusal gazeteleri okuyup, ücretsiz çay kahve içebileceksiniz. Ayrıca, kütüphane müdürlüğümüz hummalı bir hazırlık içerisinde. Okunacak kitap sayısını daha da artıracağız. Sizlerin de, okuduğunuz kitapları buraya bağışlamanızı bekliyorum” dedi. Emekli Dinlenme Evlerinin Adana halkı tarafından fevkalade ilgiyle karşılandığına dikkat çeken Çetin, “Türkiye’nin her yerindeki belediyelerden gelip semt kreşlerimizi, emekli dinlenme evlerimizi, kadın sohbet ve dayanışma evlerimizi, Çukurova’nın Filizleri projemizi ve daha hayata geçirdiğimiz birçok projeyi ilgiyle takip ediyorlar. Diğer belediyeler, bizi örnek alıyor. Bunların karşılığında, biz de sizlerin sevgisini kazanıyoruz ve bize ‘Allah razı olsun’ diyorsunuz ya, o bize yetiyor” diye konuştu.

100.YIL MAHALLESİNE KADIN SOHBET EVİ

100. Yıl Mahallesinin sorunlarını çok iyi bildiğini ve en kısa zamanda çözüme kavuşturacaklarını aktaran Başkan Çetin, “Her ay muhtarlarımızla toplanıyorum. Muhtarlarımızla çok iyi bir iletişim içerisindeyiz. Bizim yönetim anlayışımızda, muhtarların çok ayrı bir yeri ve anlamı var. Muhtarlarımızı belediyemizin o mahalledeki temsilcisi olarak görüyoruz. Sizlerin sorunlarını direkt ilk olarak bana iletiyorlar. ‘Muhtarlarımızın her isteği benim talimatımdır’ diyerek, ekip arkadaşlarıma da talimat verdim. Olabildiğince, sorunları en aza indirmek ve sorunları çözmek azim ve kararlılığı içerisindeyiz. 100. Yıl Mahallemiz ile ilgili çok değerli düşüncelerimiz var. 100. Yıl Mahallemize güzel bir park ve içerisine ‘Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi’ yapacağız. Alt tarafı otopark olacak şekilde 100. Yıl pazar yerimizi en modern bir şekilde sizlerin hizmetine sunacağız. Sizlere vaad ettiğimiz her şeyi hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.