İstanbul’a giderek ödülünü alan Çetin, “Belediye başkanları gelecek kuşakları da düşünmek zorundadır” dedi.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRECİ YAKLAŞIM”

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ile +1 Televizyonunun ortaklaşa düzenlediği “3. Yeşil Ekonomi Ödülleri” İstanbul’da düzenlenen bir törende sahiplerine verildi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de Belediye Evleri’ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki “Sürdürülebilir Çevreci ve Ekolojik Dengeleri Gözeten Yaklaşımı” nedeniyle “Çevreci Başkan” ödülüne layık görüldü. Çetin’in aynı zamanda katılımcı, çoğulcu, halkçı, sivil toplum örgütlerine olan yaklaşımı ve ortak aklı gerçek anlamda hayata geçirmesi nedeniyle ödüle layık görüldüğünün altı çizildi.

HEM ÇEVRECİ HEM DE HALKLA İÇ İÇE

İstanbul Bosco di Serena Tesislerinde yapılan ödül töreninde konuşan DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, halka dokunan, halkla ve temsilcileriyle iç içe, danışan, her türlü öneri ve eleştiriye açık bir belediyecilik yaptıklarını anlattı. Cumaları Halk Günü yaptığını, her ay muhtarlarla bir araya geldiğini ve üç ayda bir Danışma Kurulu’nda fikir cimnastiği yaptıklarını belirten Çetin, “Belediye başkanları gelecek kuşakları da düşünerek plan yapmalı. Çevreci ve yeşil olmak zorundadır” dedi.

“SEÇİMDEN ÖNCE TAAHHÜT ETTİM”

Sözle, lafla çevreci olunamayacağının da altını çizen Başkan Soner Çetin, 30 Mart seçimleri yapılmadan önce imzasını koyarak “çevreye duyarlı, koruyan ve geliştiren bir belediye başkanı olacağına dair” bir taahhütname imzaladığını da hatırlattı. “Aslında önemli olan icraattır, Belediye Evleri projesi somut ve net bir proje olarak ortadadır” diyen Çetin, Çukurova’nın birkaç yıl içinde portakal çiçeği kokacağını da söyledi. Ödül töreninde Çetin’le +1 Televizyonu özel bir röportaj da yaptı