Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye Başkan A.Adayı Mustafa Uğur Kızıl, 2014 Mart Yerel seçim çalışmaları kapsamında, Adana Metal Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü’nün de katıldığı 200’e yakın sanayicinin yer aldığı yemekli toplantıda Metal Sanayi Sitesi esnafı,”Uğur Kızıl’ı Seyhan’da aday olarak görmek istiyoruz. Kızıl, içimizden birisi olarak Seyhan’a yakışan tek aday” diye görüşlerini belirttiler.

Ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını belirten Adana Metal Sanayi Sitesi Başkanı Cengiz Erdoğanoğlu, “Bizleri ziyaret ederek onurlandıran aday Hüseyin Sözlü ile a.adayı Uğur Kızıl’a tüm esnafımız adına teşekkür ediyoruz. Sanayimizin çeşitli sorunları var ama ne yazık ki ilgilenen yok. Tek dileğimiz bu sorunlarımızın acilen giderilmesidir. Kendilerine bu zorlu yolda başarılar diliyoruz” diye konuştu.


SEYHAN İÇİN VARIZ


Ziyareti sırasında sanayi esnafı tarafından oldukça sıcak ve samimi bir şekilde güler yüz ile karşılanan A. Adayı Mustafa Uğur Kızıl sanayi esnafının yoğun ilgisi ve desteği ile karşılaştı. Esnafın sorunlarını dinleyip, çalışmaları ile ilgili bilgi alan Kızıl, ‘’ Bugün Adana Metal Sanayi Sitesi, şehir ekonomisinin en önemli dişlilerindendir. Sanayi esnafının sorunlarını yakından takip ediyorum. Allah kısmet eder de Seyhan Belediye Başkanı olursam Adana Metal Sanayi Sitesi’ni Avrupa standartlarına ulaşmış, modern, kimlikli, kısaca Seyhan’a, Adana’ya yakışır hale gelecektir. Biz Seyhan için hazırız’’ dedi.


ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Seyhan için hazırladığı projeleri anlatan Kızıl, Adana Metal Sanayi Sitesi ile ilgili olan projelerini de esnaf ile paylaştı. Uğur Kızıl konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “İlçe’nin konusunda bilgi ve deneyimli insanlarıyla oluşturulacak bir heyetle, sanayi esnaflarıyla tek tek görüşülerek, yeni sanayi projesi hakkında ortak görüş sağlandıktan sonra, sanayi esnafına hiçbir külfet getirmeden sanayimiz yeni yerinde hizmetlerini aksatmadan devam edecektir. Kimsenin malına ortak değiliz. İşadamları ve sanayiciler gibi hakiki alın teri döken işadamlarının yanındayız. Altyapının daha sağlıklı olmasını istiyoruz. Belediyecilik anlayışımızda kesinlikle rant yoktur. Üretken belediyecilik anlayışı ile hizmete talibiz. İnsana hizmet için geliyoruz. Öz Adana evladı olan benim ve Hüseyin Sözlü’nün yolunu açın, bize destek verin.”

ALTYAPININ ÖNEMİ BÜYÜK

Arayış içerisinde olup, parti değiştirenlerden olmadığını yetkiyi sadece halktan istediğini belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin sözlü, “ Bugün Büyükşehir diyenler ilçelere talip olacak noktaya geldiler. Hala MHP kapısını aşındırıyorlar. İktidar partisinden faydalanarak seçilmedim. 3 dönem Ceyhan’da iktidarın engellemesine karşılık belediye başkanlığı yaptım. Adana’nın geçmişten bugüne kadar kaybettiği yıllar nedeniyle sizlerin teveccühü ile aday oldum. Adana günümüzde sürekli olarak geriye gidiyor. Adana işsizlikte Şırnak ile, borç batağında da Diyarbakır ile ilk sıraları paylaşıyor. Adana her şeyi üretip yurtdışına pazarlayabilecek potansiyele sahiptir. Altyapıyı güçlendirmek üretimi artırır. Trafik keşmekeşi nedeniyle yaşananlar ortadadır. Adana’da şehir planlaması gelişi-güzel gitmektedir” diye konuştu.

KÖHNE DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Halkın belediye başkanı olarak hizmete talip olduğuna dikkat çeken Sözlü konuşmalarını şöyle sürdürdü, “Bu köhne düzeni değiştirme adına sizlere sözümüz var. Ben hırs ile yola çıkmadım. Zengin babanın mirasyedi evladı gibi davranmadım. Çağdaş şehirciliği uygulayan, sanayiciyi koruyan onlara fırsatlar sunan bir anlayış içerisindeyiz. Kaynaşmanın, birlik ve beraberliğin, devletin bir bütün olduğu yerde göreve talibiz.Adana kendi değerini üretiyor.Adana bunları elinde tutarsa çözüm kendiliğinden gelir. Üreteni, hemşerini seveceksin. Kendi değerlerine sahip çıkacaksın. Ben Adana çocuğu, Anadolu çocuğu olarak değerlerinize sahip çıkmanızı istiyorum.”

Sanayi esnafı Sözlü ve Kızıl’a, “İtfaiyemiz, hastanemiz yok. Dolmuş yok. Kanalizasyon sıkıntısı var. Vaat değil hizmet istiyoruz. Söz vermesine karşılık Başkan Azim Öztürk bizim yanımıza hiç gelmedi” şeklinde bazı sorunlarını ilettiler.


Ziyaretinden ve kendilerine anlattığı projelerden memnun olan Sanayi Esnafı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan Belediye Başkan A.Adayı Mustafa Uğur Kızıl ve MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü’ye bu süreçte başarılar dileyerek Allah yar ve yardımcınız olsun dualarında bulundular.