Adana’da işadamları Şevki Kaya ve Aydın Görez tarafından verilen ve MHP Adana milletvekili Ali Halaman ile MHP ilçe belediye başkan aday adayları, il genel ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı kahvaltılı toplantıda Başkan Sözlü şunları kaydetti:

Siyasi havanın daha da ısındığı bir dönemde olduklarının altını çizen Başkan Sözlü, “yaklaşık bir yıldan bu yana gerek Adana’da gerekse ilçelerimizde yoğun bir seçim kampanyası geçiriyoruz. Seçimlere yaklaşık 5 ay gibi kısa bir zaman var. Bunun son 3 ayı yoğun propaganda dönemiyle geçecek ama şunu ifade etmek istiyorum ki: bu seçim Türkiye’de özellikle iktidar partisi haricinde mücadele edecekler için zorlu bir yarış olacak. Hükümet, son dönemde kendi inandığı demokratik kriterler haricinde demokrasinin ‘D’ sinden bile haberdar değildir. Hükümet için demokrasi: Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarından milletimizin birliği ve bütünlüğü noktasındaki kazanımlarımdan ve Cumhuriyet’e ait bütün değerlerden verilen tavizler anlamına geliyor. Başbakan kendi partisinin içerisinde çıkan küçük küçük çatlak sesleri tasfiye ederek yola çıkmıştır, buna da devam etmektedir. Kendi partisi içerisinde çıkan aykırı sesleri, tepelerine balyoz gibi inerek bertaraf ediyor. Ama Türkiye’yi bölmeye yıkmaya parçalamaya dönük her türlü girişimin adı ise ne yazık ki Türkiye’de demokrasi olmuştur. Sözde açılım ya da çözüm paketi gibi sıfatlarla sıfatlandırılmış olan kavramlarla aziz Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kendisini var eden değerler ayıklandırılmış, zayıflamaya yüz tutulmuştur. İşte böylesine bir dönemde bu girişimlerin önünde engel gördüğü bir siyasi partinin adayı olarak da işimizin Adana’da kolay olmadığının farkındayız. Ama biz önce Allah’a, sonra Adanalı hemşehrilerimize ve kendimize güveniyoruz.” dedi.

Sözlü,“Çıkmış olduğumuz bu yol bir belediye başkanı olarak yerel yönetime hizmettir. Şehrimizin kötü yerlerini değiştirmek güzelleştirmek bir görevdir. Adana’mız Türkiye’de sanayi üretim merkezlerinin en büyüklerinden bir tanesi iken bugün yanı başımızdaki Gaziantep’in 3’te biri kadar ihracat yapamaz duruma gelmiştir. Türkiye’nin ilk dört vilayetinden biriyken tabiri caizse taa 14’üncü sıralara gerilemiştir. İşsizlikle Şırnak’la birlikte Türkiye şampiyonu olmuş ve borç batağında ise Diyarbakır’la birinciliği paylaşmıştır. Mevcut hükümetin Adana’ya vermiş olduğu şampiyonluklar, dereceler ne yazık ki bunlardır. Bakınız Adana Türkiye’de işsizlik şampiyonu iken benim şehirim Ceyhan’da bizim dönemimizin, bizim yönetimimizin altında sanayi üretimi 12 kattan daha fazla artmıştır. Sanayi yatırımları devasal bir şekilde büyümüştür. Ceyhan sanayimiz, hem Adana organize sanayisine yatırımcı ihraç etmiş hem de Osmaniye’deki organize sanayisine yatırımcı ihraç ettiği halde büyümeye de devam etmiştir. Bugün Ceyhan’da Türkiye’nin değil kendi alanında dünyanın en büyük yatırımcıları yer bulmuşlar, hem Ceyhan’ımızı hem Adana’mızı büyütmenin gayretiyle önemli başarılara imza atmışlardır. Elimizdeki imkânlarla şehrimizi kalkındıracağız. Belediyecilik anlamında alt yapı, üst yapı ve fiziki yapıya ilişkin olarak hemşerilerimizin ihtiyaçlarını gidereceğiz. Bunlar belediyeciliğin elbette standart görevidir. Ama çağdaş belediyecilikte şehri üretim, sağlık, eğitim alt yapısıyla güçlendirmek; onların önünü açmak ise olmasa olmazlardır. Demokratik kültürüm gereği şehrinde yaşayan insanları kucaklamalı, onlarla muhatap olmalı, aradıklarında ulaşılabilen ancak kırmızıçizgilerinden asla vazgeçmeyen bir belediye başkanı olmalısınız. Adana’mız hakikatken Çukurova’ın bereketli topraklarının incisidir. Ama bugün Adana’da öyle semtler, öyle ilçeler var ki büyük şehrin en büyük yeri oluyor, kurtarılmış bölge deniliyor. Orada yaşayan insanlarımız da o kavramı hak etmiyor. Ceyhan’da sağladığımız kardeşlik kaynaşmasını inşallah kimseyi kırmadan, incitmeden devletimizin milli birliğine vesile olacak şekilde Adana’da da başaracağımıza inanıyoruz. Adana, uzaktan bakıldığında hırın gürün adliyle görüntülerinin muhatabı bir şehir olmaktan uzaklaştırılmalıdır. Spor, sağlık, ekonomi, eğitim ve kültürel faktörlerin alt yapısını güçlendirerek en üst seviyelere çıkarmalıyız. Adana yazarıyla, şairiyle, sanatçısıyla ve sinemacısıyla en iyilerini yetiştiriyor ama görüntüsü neden olumsuz olsun? İktidar da olanlar maalesef bu güzellikleri yansıtamıyor. Ama biz inşallah Adana’nın tüm güzelliklerini halkımıza ve ülkemize yansıtacağız.” Dedi.


Başkan Sözlü, “ Bu seçimde mücadelemiz hiç kolay olmayacak. Çünkü Adana’da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir parti binasında oturan il başkanı bir de vilayette oturan eş başkanı var. Bunlarla eşit olmayan şartlarda mücadele edeceğiz. Ama onlardan daha fazla inancımız, onlardan fazla yüreğimiz, onlardan fazla Allah’a ve halka karşı inancımız var. Rahmetli Başbuğ’umuzun ‘kahramanlık’ adlı kitabını daha genç bir delikanlı iken okuyorduk. Çıkmış olduğumuz yolun kolay olmadığını, her türlü saldırıyla karşılaşacağımızı, namusumuza şerefimize dil uzatılacağını rahmetli Başbuğ’umuz, daha delikanlıyken okuduğumuz kitaplarından bize öğüt veriyordu. Bunun farkındayız. O inançla devam ediyorum ve o inançla çıkmış olduğumuz kutlu mücadelede başarana kadar devam edeceğiz. Başarı, zafere inananlarındır.” Şeklinde konuştu.