Adana Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ADSİAD) 28’inci kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, “Yeni hizmet dönemimizde de üretenlerin yanında olmaya devam edeceğiz. İş insanlarımızın önünü açma noktasında samimi duruşumuzdan hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın” dedi. 
ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez’in evsahipliğinde düzenlenen gecede iş insanlarıyla bir araya gelen Başkan Hüseyin Sözlü, yaptığı konuşmada Türkiye’nin ve Adana’nın gelişimi için Atatürk’ün miras bıraktığı cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkılması gerektiğini, toplumsal barış, huzur ve güven ikliminin güçlenmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı. 


“AŞAĞI SEYHAN VE YÜREĞİR’İ YENİLEMEZSEK, ADANA DÜZELMEZ”
Adana’nın refahı için üretim ve yatırım yapan iş insanlarına teşekkür eden Başkan Hüseyin Sözlü, 5 yıllık hizmet döneminde 6 yeni köprü projesi, ulaşım yatırımları, tarım arazilerini koruyan imar planlamaları ve kentsel dönüşüm ve yenileme planlamalarını anlattı. Adana’nın 10 bin yıllık maziye sahip bir kent olduğunu, gelişim planlamalarını yaparken bin yılı hesaplamak gerektiğini dile getiren Başkan Hüseyin Sözlü, “Aşağı Seyhan’ı, Yüreğir’e yenileyip, rehabilite etmezsek, sağlıklı hale getirmezsek Adana düzelmez. Bunu sağlamak için ne yaptığını bilen belediye başkanına ihtiyaç var. Hedefi belli, bir metrekare yeni imar alanı açmayan, arz ve talebin buralarda gerçekleşmesi için Adana’da var olan imar sahasını yeterli gören bir başkanım” diye konuştu.


“ADANA’YI BETONA MAĞLUP ETMEDEN İNŞA EDECEĞİZ”
Kentsel dönüşüm ve yenileme projelerini hayata geçirirken “Adana’yı beton yoğunluğuna mağlup etmeden inşa edeceğiz” diye seslenen Başkan Hüseyin Sözlü, bu hedefte ADSİAD’ın kıdemli üyelerinin desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. 
Başkan Hüseyin Sözlü, “31 Mart’tan sonra sizlerin desteğiyle Adana’da üretenlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Hizmetimiz boyunca üretene yardım etmekte, girişimcilerin önünü açma noktasındaki samimi duruşumuzdan hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. İstikrarlı, sağlıklı, çağdaş bir büyüme için Adana’da iş insanlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Türkiye’de imara yeni alan açmanın cazibesine kapılmayan bir belediye başkanı varsa o da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’dır. Bu ideallere sadık kalarak çağdaş, modern Adana’yı birlikte inşa edeceğiz. Hiç kimsenin hayallerini kıskanmadan, cesaret gösterip, yatırımlara nasıl destek olunur, nasıl iş insanlarının önü açılar ADSİAD üyeleri görüyor. Adana kurtulacaksa, gelişecekse, itici güç kentimizdeki iş insanları olacak. Hepinizi tebrik ediyorum. ADSİAD’ın kuruluş yıldönümünü kutluyorum” dedi.
Başkan Hüseyin Sözlü, kuruluş yıldönümü gecesinde ADSİAD ailesine katılan kardeşi Zafer Sözlü’nün de plaketini takdim etti. ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ise Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür plaketi sundu.