Sümer Mesajında yayınladığı mesaj’da’’ İnönü bugün Dahi Özlenen, Yokluğu belli Olan Siyasetçi, Uzlaşıcı ve hoşgörülü tavrı, soğukkanlı ve esprili kişiliği ile Türk siyaset tarihinin önemli ve farklı ismi, SHP'nin Onursal Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü'yü ölümünün 5.yıl dönümünde saygı ve şükranla anıyoruz. Erdal İnönü’nün Beyefendi duruşu, mütevazı yaşam tarzı sayesinde siyasetin en saygı duyulan isimlerinden olmayı başarmıştır. Yüksek öngörüsü sayesinde yaptığı tespitlerin gerçekleşmesi ve bugün dahi dikkat çektiği olayların yaşanıyor olması onun ne kadar özel bir siyaset ve bilim adamı olduğunun göstergesidir.
Bilimin önemine inanan, bilimsel düşüncenin yaygınlaşması için çalışan, üniversitelerin akademik gelişmesine katkıda bulunan bilim adamı kimliğiyle Türkiye siyasetinde saygın bir yer tutmuştur. 

6 yıl önce kaybettiğimiz Erdal İnönü, olgunluğu, hoşgörüsü ve kararlılığı ile de siyaset dünyasının saygın ve seçkin isimlerinden biri olmuş, siyasal yaşamımızın sorun ve sıkıntılarla dolu en güç döneminde sosyal demokrat hareketin derlenip toparlanmasına, bir araya gelmesine, demokrasiye geçiş sürecinde engellerin aşılmasına önemli katkılarda bulunmuştur. 

Yaşamı boyunca beraber, uygarca, kavga etmeden, mutlu bir Türkiye'yi nasıl yaratabiliriz, özlemiyle, çatışma, kavga olmasın, ama insanlar düşüncelerini özgürce dile getirebilsinler diye, bir arada, mutlu Türkiye'yi hep beraber yaşatmayı amaç edinen İnönü’nün bu amacını gerçekleştirebilirsek anısına hizmet etmiş oluruz.

Bu büyük Bilim Adamı ve Siyasetçiyi, Ölümünün 6.yılında bir kez daha rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyoruz’’dediözgürce dile getirebilsinler diye, bir arada, mutlu Türkiye'yi hep beraber yaşatmayı amaç edinen İnönü’nün bu amacını gerçekleştirebilirsek anısına hizmet etmiş oluruz.
Bu büyük Bilim Adamı ve Siyasetçiyi, Ölümünün 6.yılında bir kez daha rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyoruz’’dedi