Sümer mesajında şunları söyledi’’Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan 30 Ağustos Zaferimizin 91’inci yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Tür Ulusu, tarih boyunca onuruyla yaşamış, canı pahasına da olsa ilkelerinden, değerlerinden ve ideallerinden asla ödün vermemiştir.

Ulusumuzun, kahraman ordumuzla kenetlenerek, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve yurdumuzu korumak için verdiği savaşımlar, O’nun yüceliğinin, haksızlığa ve dayatmalara boyun eğmeyen kişiliğinin ve yurtsever kimliğinin yansımasıdır.

Kurtuluş Savaşı’nın son aşaması olan ve Atatürk öncülüğünde Anadolu’da başlatılan hareketin hedefine ulaştığını duyuran Büyük taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı, Türk Ulusu’nun bağımsızlığı için neleri göze alacağını en anlamlı biçimde ortaya koymuştur.

Büyük Önder’in kusursuz stratejisi Ulusumuzun ve ordumuzun büyük özveriyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi’yle,Bayrağımızın özgürce dalgalandığı yurdumuzda,tam bağımsız,laik,demokratik,çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasın yolu açılmıştır..30 Ağustos Zaferi,yeni Türk Devleti’nin hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşunu müjdelemiştir. Bağımsızlık, egemenlik ve yurt sevgisi gibi kimi kavramların yüceliğini dünyaya anlatan 30 Ağustos Zaferi’yle Türk Ulusu için umutsuzluğun sona erdiği, özlemlerin düş olmaktan çıktığı, yurttaşlarımızın insan olmanın onurunu ve erdemini yaşadıkları yeni aydınlık bir dönem başlamıştır.

30 Ağustos Zaferi. Sevr düşü peşinde koşanların emellerini hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceklerini gösteren bir zaferdir.

Atatürk, Büyük Taarruzun ve 30 Ağustos Zaferi’nin önemini’’Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evladı, bir ordunun Başkomutanı olduğumdan, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur.’’sözüyle çarpıcı bir şekilde dile getirmiştir.

Bağımsızlık Savaşı’nın kazanılmasını sağlayan en önemli etken kuşkusuz dil, din, mezhep, etnik köken ayrımı olmaksızın tüm yurttaşlarımızın, Ulus olma bilinciyle bütünleşerek, yurdumuza sahip çıkmalarıdır. Komşu ülkelerde etnik ve mezhebe dayalı oluşturulan iç savaşın, güzel yurdumuzda dün olduğu gibi bugün de asla müsaade etmemeliyiz.

CHP Adana İl Örgütü olarak, tüm yurttaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önde Atatürk ve o’nun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimiz saygıyla anıyoruz.