Adana’da Özpamuk, Altıngece, Sun, Altınerller, Gar, Mas, Havaalanı, Yüreğir, Evren, Damla, Mesko, Sümer, Eski Baraj, Yeni Baraj, Ozan ve Sular taksi duraklarını ziyaret eden Başkan Sözlü, taksicilerin dertlerin dinledi, Belediye Başkanı olması halinde projelerini anlattı.

Taksici esnafı, çat kapı yapan Ceyhan Belediye Başkanı ve MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Hüseyin Sözlü’yü duraklarında görmekten ve ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “taksici sorunları aşağı yukarı Türkiye’nin her noktasında hep aynı. yakıt fiyatları bunun en başında geliyor. Sonra yolların keşme keşliği de cabası. Adana’da yaklaşık 3 bin 500 taksici esnafı var. Sigorta zaten belimizi bükmekte; bunlara bir de korsan taksiler eklenince içinden çıkılmaz bir hal alıyor.” dedi.

Halkla iç içe olan bir siyasetçi olduğunu belirten Başkan Hüseyin Sözlü ise “aslında taksicilerle ortak yönümüz bir hayli fazla. Toplumun nabzını en iyi tutan taksici esnafıdır. Öyle ki Adana’ya dışarıdan gelen bir misafir burada yerel seçimler yaklaşmışken hangi adayın ipi göğüsleyeceğini sizlere sorarlar. Bunun en iyi cevabı sizlerdedir. Çünkü sizler her kesimden vatandaşa hizmet veriyor ve onları dinliyorsunuz.” dedi.

Başkan Sözlü, Ceyhan’da yapmış olduğu hizmetleri Adana geneline yaymak istediklerini belirterek, “Peygamber Efendimiz hadisi şerifinde buyuyor ki ‘layık olduğunuz şekilde yönetilirsiniz.’ Adana’mızın her şeyi tam, hiçbir eksiği yok. Ama yönetim boşluğu, otorite boşluğu var. Bu olunca da sivil vesayet devreye giriyor. Kimi kaymakam olup karşımıza çıkıyor kimi vali olup karşımıza çıkıyor. Oysa AKP’li belediyelerin bulunduğu yerlerde ne valilerin ne kaymakamların gıkı çıkmıyor. Yasa uyguluyoruz diye bizleri korkutmaya yıldırmaya çalışanlar, bu yasayı iktidarın yönetiminde bulunan belediyelere niye uygulamıyor, hukuk devleti isek hukukun onlar için de bizler içinde aynı olması gerekmez mi? Yasalar vatandaşların iyi yaşaması için vardır. Yoksa devletin verdiği yetkiyle vatandaşa zulüm etsin diye yoktur.” dedi.

Israrla kentsel dönüşüm üzerinde durulması gerektiğini hatırlatan Başkan Sözlü, “kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme dönüşür ise bu kimseye fayda vermez. Kentsel dönüşüme hiçbir yandaş, candaş ayırt etmeksizin; hiçbir menfaat gözetmeksizin iyi niyetle başlanırsa bunun kazananı hem belediye, hem mal sahibi hem de müttehitler olur. Adana’nın rotası çizilirken kalkınması da göz ardı edilmemelidir. Bunun için tüm sivil toplum kuruluşlarıyla fikir birliği yapılır. Doğru işe kimsenin hayır diyeceğini düşünmüyorum. Yeter ki işin doğruluğu ortaya çıksın. Adana kuzeye kaymış durumda. Oysa güneyde yaşayan insanlarımızın oturdukları yerlerinin kıymetlenmesi de gereklidir. Buralara da kamu yatırımları getirilmelidir. Bunun için 5 yılımızı harcamaya hazırız. Hiçbir zaman yaptığımız işlerde bir sonraki seçimi düşünmedik. Bu yüzden Ceyhan halkı yaptığımız işlerin doğruluğuna ve bizlere inanarak beni üç dönem Ceyhan’da Belediye Başkanı seçti. Bizler de onları mahcup etmedik” şeklinde konuştu.

Adana’nın yeniden eski ihtişamına kavuşması için bu köhne zihniyetin el birliği ile değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Sözlü, “Adana’yı şaha kaldırmak ve yeniden eski günlerine döndürmek için sizlerden destek ve güç istiyorum. Bugün buradayım, yarın da yanınızda olacağım. Bundan şüpheniz olmasın. Siyasetçi, halktan korkmamalı ve kopmamalıdır. Halkıyla birlikte olmalıdır. Biz bunu yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Amacımız sizlere hizmet etmek ise niye sizlerden kaçalım. Eğer oturduğunuz yerden şehri yönetmeye kalkarsanız yanlışa düşersiniz. Biz bunu yapmayacağız. Adana’yı Adanalı hemşehrilerimizle birlikte yöneteceğiz. Yapılacak olan yerel seçimlerde Adana bir bütün şehir oluyor. Bu yüzden Adana’nın ilk Bütünşehir Belediye Başkanı olmak ve Adana’nın başarısı hikâyesini sizlerle birlikte yazmak istiyoruz. Elbette bu işler kolay değil ama belediye başkanlığına talip olmak zaten zora talip olmaktır. Bu zor işleri başaracağıma inandığım ve siz değerli hemşehrilerime güvendiğim için oylarınıza talibim.” şeklinde konuştu.

Taksi durakları civarındaki çarşı esnafını da ziyaret eden Başkan Sözlü “hayırlı işler” diledi.