Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Adana Emniyet Müdürlüğü’nün öğrenciler için düzenlediği ve “Başka dinlere, dillere, ırklara tahammül duygularının geliştirilmesinin” amaçlandığı şeklinde savunulan çalışmayla art niyetli “Dinler arası diyalog” projelerine alet olunduğunu bildirdi.

5 BİN 200 AVRO İÇİN DEĞER Mİ?

Tankut, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Avrupa Birliği fonlarından 5.200 Avro maddi destek alınarak Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nce başlatılan ‘Gönüllere Yolculuk Projesi’ kapsamında 10'u kız toplam 20 öğrenciye değişik dinlere ait ibadethanelerin gezdirilip,  konferans,  panel gibi eğitim programları düzenlenecek olması yoluyla Türk polis teşkilatı da, art niyetli olduğu bilinen küresel "Dinler arası diyalog" projesine alet edilmiştir” dedi.

BATININ İDDİALARI TESCİL EDİLİYOR

Yılmaz Tankut “Projenin amacının "Gençlerin din, dil, ırk gibi olguları sosyal ve kültürel zenginlikler kabul edilerek hoşgörü ve tahammül duygularının geliştirilmesi" olarak açıklanması, 'Müslüman Türk milletinin hoşgörü eksikliği bulunduğu' gibi Batılı kültürlerin kasıtlı ve peşin hükümlü bakış açısını kabul ve tescil edilmesi anlamına gelmektedir ki, biz bunu asla tasvip edemeyiz” ifadesinde bulundu.

EN HOŞGÖRÜLÜ MİLLET TÜRKLER

Tankut “Dünyada değişik din, dil ve ırklara en çok hoşgörü gösteren millet, Müslüman Türk milletidir.  Bu dün de böyleydi, bugün de böyledir.  Avrupa’da Yüce Allah’ın Son Elçisi Hz. Muhammed’e (s.a.s) ağır hakaretlerle yüreği sızlayan bu necip millet, yine son olarak ABD’de Kitabımız Kur-an’ı Kerim’in yakılma hadisesiyle derinden yaralanmıştır. Oysa Müslümanların hiç birisinin ne, bozulmuş olsa bile İncil’e, ne Hz. İsa’ya, ne de başka kutsal kitaplara ve peygamberlere bırakınız saygısızlığı, en ufak bir hakareti bile yoktur” hatırlatmasında bulundu.

KİRLİ PROJENİN ASIL AMACI BELLİ

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut “Hal ve gerçek bu iken,  Dünyadaki değişik dinler ve kültürler arasındaki çatışmalarda sanki en büyük etken ve sorun Müslüman Türk milletinin hoşgörü eksikliğiymiş gibi haksız bir algıya neden olan ama aslında yine Müslüman Türk milletinin dini ve milli hassasiyetlerini törpülemeyi amaçlayan dinler arası diyalog projelerine Emniyet teşkilatının da alet edilmeye başlanması skandaldır” dedi.

BU SORULARA CEVAP ARANIYOR

Tankut’un soruları şöyle:

“Bu projenin açıklanan amacına katılıyor musunuz? Katılıyorsanız siz de, Türk milletinin başka dinlere, dillere, ırklara hoşgörü eksikliğinin olduğunu kabul etmiş olmayacak mısınız? Katılmıyorsanız, projenin iptalini düşünüyor musunuz? Bu ve benzeri projeler başka Emniyet teşkilatlarında da yürütülüyor mu, yürütülecek mi? Bu ve benzeri projeler, Bakanlığınıza bağlı başka kurumlarda da yürütülmekte midir?”