Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 15 yıldan bu yana ülkeyi yöneten iktidarın terörü bitirmek yerine hortlattığını vurguladı. Referandum çalışmaları kapsamında Saimbeyli İlçe Başkanı Emel Yazıcıoğlu Doğan ve ilçe yöneticileriyle birlikte Tırtar, Çatak, Kızılağaç ve Çeralan köylerinde vatandaşlarla buluşan, ilçe merkezinde ev ziyaretinde bulunan Tümer, “Analar evlatsız, çocuklar babasız kalıyor. Neden terör hortladı? 15 yıldır neden terörü bitiremediler de şimdi 16 Nisan'dan sonra terör bitecek diyorlar?” diye sordu.
DEVLET İÇİN TEHLİKELİ SÜREÇ!
“Yargı taraflı olamaz. Tarafsızlık yemini eden Cumhurbaşkanı partili olamaz” diyen, tek adam rejimlerindeki ülkelerin bölündüğüne şahit olduklarını ifade eden Tümer, “Birilerinin dikta hevesi aniden kabardı. Tek adama destek verenler bir gecede ne değişti de başkanlık sevdasına düştüler. Dünyada parlamenter sistemle bölünmüş bir tek ülke yok. Ellerindeki tüm imkanlara rağmen istikrarı sağlayamayanlar şimdi bir devlet için çok tehlikeli süreci getiren hızlı ve etkin karar alma sevdası güdüyor” dedi.
“HERKES EŞİT OLMALIDIR”
Anayasa çıkarılırken toplumun tamamıyla mutabakata varılması gereğine işaret eden Tümer, şunları söyledi:
“Anayasa 80 milyonun anayasası olmalı. Toplumun yarısının karşı olduğu anayasada diretmek devlete zarar verir. Herkes barış içinde yaşamak istiyor. Derdimiz insan hak ve özgürlükleri olmalı. Refahı olmalı. Kindar bir nesil yetiştirme güdüsünden vazgeçilmelidir. Eksikleri giderilerek parlamenter sistem devam etmelidir. Herkes kanun ve adalet önünde eşit olmalıdır. Keyfi ve tek ağızdan çıkacak uygulamalara izin vermeyin. Tek kişi yargıyı, meclisi tayin ederse kaosa sürükleniriz. Cumhurbaşkanı dediğiniz her kesime eşit mesafede olmak zorundadır. Kimse kimseden üstün tutulamaz.” 
“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YOLLARDAYIZ”
Çocukların geleceğinden umutlu olmak için yollara düştüklerini ifade eden Tümer, Kızılağaç’ta bir vatandaşın kendisine sunduğu sümbüller için teşekkür etti, yol kenarında partilileriyle birlikte yere kurulan sofrada yemek yedikten sonra ilçe merkezinde partili büyüğü ve Cumhuriyet sevdalısı Niyazi amcanın evine konuk oldu.