Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve Milletvekili Adayı Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye’de hukukun üstünlüğüne inanan insanların hayal kırıklığına uğratıldığını, özellikle avukatlık mesleğinin saygınlığının mevcut iktidar döneminde zedelendiğini vurguladı. Toplumun her kesimiyle görüşen, sorunları dinleyen ve çözüm önerileri sunan Tümer, avukatların serzenişlerine de kayıtsız kalmadı.

Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, “Avukatlık kutsal bir kamu görevidir. Avukatların yargılama sistemi içinde aynı fakülteden mezun olan ve aynı eğitimi alan hakim, savcı ve noterlerle eşitliğinin  sağlanması gerekmektedir” dedi.
“YAKIŞAN DÜZENLEME GETİRİLMELİ”

AKP döneminde özellikle avukatlara yönelik değersizleştirme çabaları ve algı yaratılması, baskı ve sindirme politikaları sonucu sistematik olarak avukatların yasalarla iş alanlarının daraltıldığını ve ücretlerinin düşürüldüğünü kaydeden Tümer, “Avukatlar, zorunlu müdafilik (savunma) uygulamalarıyla Anayasa’ya açıkça aykırı bir şekilde angaryaya zorlanıyor. Avukatlara yeni iş alanları oluşturulmalı ve  ekonomik olarak güçlenmeleri sağlanmalıdır” diye konuştu.

Hazırlanmakta olan yeni avukatlık yasasında evrensel hukuk ilkeleri ve avukatlık mesleğinin onuruna yakışır düzenlemeler yapılması gerekliliğine işaret eden Tümer, “Kamu adına gönüllü yapılan müdafilik görevlerinde, aynı saygınlığın korunmasına özen gösterilmesi gerekir” diye konuştu.
Tümer, CHP iktidarında hukukun üstünlüğü ilkesinden hareketle, hakim, savcı ve avukatların meslek onuruna yakışır düzenlemeler getirileceğini sözlerine ekledi.