Adana İlçe ve köylerine yaptığı ziyaretlerde bölge halkının sorunlarını tespit eden ve bu sorunları Meclis’te gündeme getiren Türkmen vatandaşın sorun ve taleplerini yetkililere taşımaya devam ediyor. Vatandaş istiyor, Türkmen iletiyor.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yazılı olarak cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.
Türkmen önergesinde; Adana Seyhan İlçesinin başta Büyükdikili, Küçükdikili, Yeşiloba, Sarıhamzalı, Zeytinli, Gökçeler, Kuyumcular, Onur, Ova, Şakirpaşa, Yeşilyuva, İsmetpaşa ve Karakuyu Mahallelerinin bulunduğu batı bölgesinde hizmet veren bir devlet hastanesinin bulunmaması nedeniyle vatandaşların, sağlık hizmetlerinden yararlanma konusunda mağduriyet yaşadıklarını söyledi.
            Sağlık sorunlarına çare bulacakları bir hastanenin eksikliğini yaşayan bölge halkının yörelerinde çabuk ulaşabilecekleri bir hastanenin bulunması yönündeki taleplerine bir çözüm üretilmediğini de belirten Türkmen, Bakan Akdağ’a, “Söz konusu bölgenin hastane ihtiyacını gidermeyi düşünüyor musunuz? Bakanlığınızın hastane talep edilen bölgeye yönelik yürüttüğü bir çalışma, proje ya da planlama var mıdır? Varsa ayrıntılarını açıklar mısınız?” diye sordu.