Ceyhan ilçe merkezi ve köylerine yaptığı ziyarette gündeme gelen ve vatandaşların haklı tepkilerini ileterek yardım talep ettikleri Elif Doğan Türkmen, sorunu bir kez daha Meclis gündemine taşıdı.
“Ceyhan Devlet Hastanesinin açılışı her yıl bir yıl daha erteleniyor”
Her yıl, bir sonraki yıl açılarak hizmete gireceği söylenen ve bu konuda Sağlık Bakanları ve hükümet yetkililerinin de her yıl bir sonraki yıl için yenilenen sözleri olduğunu hatırlatan Elif Doğan Türkmen, “2016 yılı Eylül ayında Hastanenin kesin açılış tarihi ile verdiğim soru önergesine de Bakanlıktan henüz yanıt gelmedi. Bir soru önergesini 1,5 yılda cevaplayamayanların bir hastaneyi ne kadar sürede tamamlayacağını da varın siz düşünün” dedi.
“Açılış yılan hikayesine döndü”
Türkmen, referandum öncesi, 2017 yılı Mart ayında Ceyhan’lılara seslenen dönemin Sağlık Bakanının, hastanenin hizmete gireceği tarih olarak geleneği bozmayarak bir yıl sonrası, yani 2018 için taahhüt verdiğini belirterek, “Ceyhanlılar bu konuda haklı tepkilerini artık dile getirmeye başladılar, sağlık işleri siyasete konu olmamalı. Ayrıca, siyaset de oyalama taktikleri ile yapılmamalı. Hükümeti Ceyhan için verilen sözleri tutmaya davet ediyorum” dedi.