PTT Futbol 1. Ligi’nde sona doğru yaklaşılırken kumpas ve ayak oyunlarının kendini göstermeye başladığını kaydeden CHP Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen, “Bu Lig’de Adana’mızı başarıyla temsil eden Adana Demirspor’a yönelik kumpas iddialarının takipçisi olacağız. Adana’ya bir kez daha acı yaşatmalarına izin vermeyeceğiz. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapacağız” dedi.

Kendisinin bir hukukçu ve Adanalı olarak bu çirkin iddiaların peşini bırakmayacağını dile getiren Elif Doğan Türkmen, Türk Futbolu’nda AKP iktidarının çıkardığı yasayla başlatılan 3 Temmuz sürecini hatırlatarak, “O süreçte bu ülkenin en büyük kulüplerinin başkanları, yöneticileri, futbolcuları ve teknik direktörleri gözaltına alındı, cezaevlerine konuldu. Türk Futbolu’nu şike ve teşvik priminden kurtaracaklarını söylediler. Futbol dünyasında yarattıkları korku imparatorluğu ile futbol adamlarını sindirdiler. Gelinen noktada sahne AKP’li belediye başkanlarına kaldı. PTT Ligi’nde bitime 5 hafta kala şampiyonluk şarkıları söyleyen şehrimizin güzide Kulübü Adana Demirspor üzerinde oyunlar oynandığına yönelik ciddi iddialar var. Ligde şampiyonluğa oynayan takımlara bakıldığında bu iddiaları kulak arkası yapmak mümkün değil. AKP’li başkanların desteklediği Kayserispor, Osmanlıspor, Antalyaspor gibi takımlar Demirspor’un rakibi konumunda.. Cuma akşamı Adana Demirspor’un rakibi Gaziantep Belediyespor ise yine bir AKP’li Belediye Başkanı’nın takımı... O maçta hiçbir iddiası olmamasına rağmen Gaziantep Belediyespor’lu futbolcuların insan üstü bir gayret gösterdiklerine şahit olduk. Hakemin kötü yönetimi de bunun tuzu biberi oldu. Maç sonunda  Adana Demirspor Teknik Direktörü Ünal Kahraman’ın yakarışını ve isyanını gözlerimiz dolu dolu izledik. Öte yandan, Osmanlıspor ile Kayserispor arasında oynanacak maç ile ilgili iddialar da ayyuka çıktı. Bu iddiaları hiçe saymak, görmemezlikten gelmek mümkün değil. Ben buradan 3 Temmuz sürecinde Türk Futbolu’ndaki iddialarla ilgili soruşturma başlatıp dava açan Cumuhuriyet Savcıları’nı göreve davet ediyorum, eğer bu ülkede amaç gerçekten temiz futbol ise o halde PTT Ligi’ndeki şike ve teşvik iddiaları ciddiye alınıp soruşturma başlatılsın.. Ayrıca tüm bu olup bitenlerle ilgili Türk Spor Kamuoyu’nun dikkat kesilmesini istiyorum” diye konuştu..

“ŞAMPİYONLUK ELLERİNDE OYUNCAK OLDU”

Adana Demirspor’un 21 yıldır Süper Lig hasreti çektiğini ve bu süre içerisinde bu hedefe ilk kez bu kadar yaklaştığını kaydeden Elif Doğan Türkmen, “Son 13 yıldır AKP’li belediye başkanlarının takımlarına bakıyorsunuz, Süper Lig’e düşüp çıkmayı oyuncak haline getirdiler. Son 13 yılda AKP destekli takımların kaç kez Süper Lig’e çıkıp düştüğünü ve yeniden çıktığını herkes biliyor. Hele hele şehrimizin PTT Ligi’ndeki diğer güzide temsilcisi Adanaspor’a Ankara’da Kasımpaşaspor ile oynadığı final maçında yapılan haksızlık hafızalardan silinmedi. Bu iktidar 13 yıldır Adana’ya elle tutulur hiçbir yatırım yapmadı, üvey evlat muamelesi gösterdi, şimdi ise 21 yıldır özlemini duyduğumuz şampiyonluğumuz elimizden alınmak isteniyor. Yeter artık. Adanalı bu kez sessiz kalmayacak. Tüm bu iddiaların peşini bırakmayacağız. Adana Demirspor’un hakkını onlara yedirmeyeceğiz” dedi.