Bayramda açığa alınan sendikalı öğretmenleri de unutmayan CHP’li Türkmen, Adana Eğitim Sen Şubesi’ni ziyaret etti. Şube Başkanı Ahmet Karagöz ve sendika yöneticileri ile KESK Konfederasyon üyesi Sendikaların Başkan ve yöneticileriyle biraraya gelen Türkmen; terörle ilgisi olmayan öğretmenlerin hukuksuz bir biçimde, savunma hakkı tanınmadan görevden alınmalarıyla bayrama büyük bir üzüntü ile girdiklerini belirterek, “işinden ve aşından olan öğretmenlerimiz, eğitim döneminin açılmasına kısa bir süre kala öğrencilerinden de koparıldılar” dedi.
Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; OHAL’in ‘demokrasi, hukuk ve özgürlüklerin korunması için ilan edildiği’ yönündeki açıklamalarını hatırlatarak; “demokrasi, hukuk ve özgürlükler böyle mi korunuyor” diyen Türkmen şunları söyledi:
CHP olarak; darbe öncesi ve sonrasında hükümetin baskıcı, otoriter, antidemokratik, bireysel hak ve özgürlüklere karşı yürüttüğü uygulama ve politikaların yanlışlığına sürekli dikkat çektik.

KANTARIN TOPUZU KAÇTI
Özellikle darbe sonrasında hükümet, uygulamaları ile kantarın topuzunu iyice kaçırmıştır. Masum insanlar, zarar görmekte, kendilerinin ve ailelerinin gelecekleri karartılmakta, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesi ile ‘at izi, it izine’ karıştırılmaktadır. Üstelik bunu karıştıran da bundan şikayet eden AKP’nin kendisidir.

DARBE BAHANE, TASFİYE ŞAHANE

Kamuoyunda ‘kurunun yanında yaşında yandığı’, ‘cadı avı’ veya ‘muhaliflerin tasfiyesi’ şeklinde adlandırılan uygulamalar maalesef ki artarak devam etmektedir. Binlerce insanın soruşturma ve adli yargı süreci olmaksızın yaşamını, geleceğini etkileyen bu hukuksuz karar ve uygulamalar, darbeyi fırsata dönüştüren hükümetçe; adeta ‘darbe bahane tasfiye şahane” anlayışını yurt genelinde yayarak, toplumsal barışımızı dinamitlemektedir.
Sadece duyumlar, ihbarlar üzerinden darbeyle veya darbecilerle yada terörle ilgisi olmayan insanların, sosyal medya paylaşımları veya greve katılmaları gibi nedenlerle görevlerinden uzaklaştırılması kazanılmış haklarının yok sayılması, aşından işinden olması ne demokrasiye, ne insan haklarına, ne hukuka ne de vicdana sığar. Bu yöntem sadece otoriteye, baskıya, faşizme hizmet eder.

Ülkemizin ve demokrasimizin geleceği açısından son derece tehlike arz eden bu tutumdan hükümetin biran önce vazgeçerek, uluslararası hukuk kurallarını işleterek, suçlu ve suçsuzu ayırması gerekmektedir. Aksi takdirde ülkede huzurun sağlanması imkansızlaşacaktır. Ancak gelecekte bu yanlışları yapanlar mutlaka ama mutlaka hukuk önünde hesap verecektir.

Darbe girişimini ve sonrasında yaşananları başından beri yakından dikkatle takip eden CHP, tüm bu hukuksuzlukları yargıya taşıyacak, öncesinde olduğu gibi bundan sonrada mücadele etmeye devam edecektir. Terörle ilgisi olmayan öğretmenlerimizin haklarının iadesi ve yeniden öğrencileri ile buluşmaları için de onlara her zaman destek olacağız”

SENDİKAL HAKLAR SUÇ KAPSAMINA ALINIYOR
Adana Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz de; 15 Temmuz darbesinin başarılı olması durumunda yapılacak olanların bugün bizzat hükümet eliyle hayata geçirilmek istendiğini belirterek, “evrensel hukuku, temel hak ve özgürlükleri yok sayarak, özellikle sendikal hakları zorlama yorumlarla suç kapsamına alarak gerçekleştirilen bu operasyonun, basında yer alan yalan haberlerin aksine doğrudan sendikal eylemlerimize yönelik olduğu ve büyük bir suç işlendiği açıktır” dedi.
Türkmen, Eğitim-Sen’deki görüşmelerinin ardından CHP Çukurova İlçe Başkanlığını da ziyaret ederek, Başkan Yüksel Erdoğan ve ilçe yöneticileri ile biraraya geldi.