Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, Büyük Taarruz’un yıldönümünde Türk ulusu için bir mesaj yayınladı. Av. Türkmen, 26 Ağustos’un ulusumuzu esir etmek isteyen emperyalist güçlerin CHP ve Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarınca hezimete uğrayacağı günün başlangıcı olduğunu bildirdi.
 26 Ağustos 1922’de Türk Ordusu’nun Batı Cephesi’nde Başkomutan Mareşal Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Yunan ordusuna karşı bizzat Kocatepe’den idare ettiği genel bir taarruza başladığını hatırlatan Av. Türkmen, “Ulusumuz hiçbir ayrım gözetmeden, ülkesinin birlik ve beraberliği için canını hiçe saydı. O tarihlerde dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı yapılmadan toplumun tüm kesimleri bir araya geldi, yan yana omuz omuza büyük bir mücadele örneği sergiledi. Büyük Taarruz’un başlangıç gününde Atatürk ve silah arkadaşlarının şerefli ve onurlu davranışı iyi okunmalıdır. Tüm olumsuzluklara ve ihanetlere rağmen eşine ender rastlanacak bir destana imza atan Atatürk’ün ilke ve inkılapları korunmalı ve kollanmalıdır” dedi.
 “Ulu Önder Atatürk liderliğinde başlayan ve bir ulusun direnişini simgeleyen büyük taarruz genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ve demokrasinin habercisi olmuştur” diyen Av. Türkmen, Atatürk’ün çoğulcu ve demokrat yönetim anlayışıyla hareket edilmesinin önemine dikkat çekti.
 Atatürk’ün Büyük Taarruz için attığı büyük adımın ezilen, sömürülen dünya halkları için de bir umut ışığı olduğunu kaydeden Av. Türkmen, Türkiye’de demokrat ve özgür bireylerin yetişmesinin yolunun Atatürk ilke ve inkılaplarıyla yoğrulmuş CHP iktidarından geçeceğine inandığını söyledi.
 Türk ulusunun 91 yıl önce başlattığı kararlı ve akılcı tutumun günümüzde de farklı yöntemlerle, demokrasi, insan hakları ve hukuka uygun ölçülerde yeniden hayat bulması gereğine inandığını vurgulayan Av. Türkmen, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını sözlerine ekledi.