Türkmen; Sağlık Bakanlığı ve konu hakkındaki yetkililer ile son yaptığı görüşmelerde kendisine hastanenin açılacağı bilgisinin verildiğini, girişim ve çabalarının sonuç vermesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, “hastanemiz nihayet açılıyor” dedi.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen; yaptığı basın açıklamasında; hastanenin sadece Kozan için değil, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Feke ilçelerinde yaşayan vatandaşlar açısından da önemli olduğunu kaydetti. Hastanenin bir an önce hizmete girebilmesi için özellikle son bir yıldır yoğun çaba sarf ettiğini belirten Türkmen, Sağlık Bakanına verdiği soru önergesi ile hastanenin hizmete girmemesi nedeniyle vatandaşın yaşadığı mağduriyetlere dikkat çektiğini ve Meclis’te de gündeme getirdiğini hatırlatarak, yetkililerden hastanenin durumu hakkında sürekli bilgi aldığını söyledi.
Hastane ile ilgili son yaptığı görüşmelere de değinen Türkmen şunları söyledi:
“Adana İl Sağlık Müdürlüğü yatırımlar bölümü sorumluları, Hastaneler Birliği yetkilileri ve Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Kubilay Uçar’la görüşerek bilgi aldım. Hastanenin son aşamaya geldiği, poliklinik, görüntüleme, laboratuvar, acil ve diğer servislerin hasta alabilecek durumda olduğu belirtildi. Sadece ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde, hepafiltre ve sterilizasyon ile ilgili süren çalışmaların tamamlanarak, bir hafta 10 gün içinde hastanenin açılabileceği iletildi. Umarım yeni bir gecikme yaşanmadan hastanemiz belirtilen tarihte hizmete girer. Eksikliklerin de biran önce tamamlanması için konuyu takibe devam edeceğim. Başta Kozanımız olmak üzere tüm Adanamıza hayırlı olmasını diliyorum”