Aday adaylığı ve adaylık sürecinde çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayan, daha belediye başkanı seçilmeden Sarıçam’ın yollarını yaptırmaya koyulan, Sarıçamlının gönüllü avukatlığına soyunup Sarıçam halkının hakkını savunan MHP Sarıçam Belediye Başkan Adayı Av. Bilal Uludağ, konuşmalarında Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” şiiriyle seslendiği Sarıçam’a belediye başkanı oldu. Böylece Sarıçam’da 10 yıllık AKP iktidarı sona ererek temiz bir sayfa açıldı.

“SARIÇAM’DA TARİH YAZDINIZ”

MHP Sarıçam Belediye Başkan Adayı Av. Bilal Uludağ, Şahintepe Mahallesi Kozan Yolu üzerindeki Seçmen İletişim Merkezinin balkonundan Sarıçam halkına seslendi. Büyük bir coşkuyla karşılanan Av. Bilal Uludağ, yaptığı balkon konuşmasında Sarıçam’da yepyeni bir dönem başladığını söyleyerek, “Sarıçam’da tarih yazdınız. Sarıçam’ı AKP esaretinden kurtardınız. Şimdi yepyeni bir Sarıçam inşa etme zamanı. Söz verdiğimiz gibi 1 Nisan’da Sarıçam’ın makus talihini değiştirmeye başlıyoruz” dedi.

SARIÇAM’DA ÇİFTE MUTLULUK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını MHP’li Hüseyin Sözlü’nün kazanması da Sarıçam’da çifte mutluluk yaşanmasına sebep oldu. Hüseyin Sözlü, Sarıçam’da düzenlediği mitinglerde “Bilal Uludağ’ın Sarıçam’da seçim kazanması bizim Büyükşehir’deki garantimizdir” dediği Sarıçam’ın yeni Belediye Başkanıyla birlikte 30 Mart seçimlerinden el ele galibiyetle çıktı. 30 Mart seçimlerinden böyle bir sonuç alınması da Sarıçam’da güzel bir gelecek inşa edilmesi noktasında umutları yeşertmiş oldu.

MHP SARIÇAM’DA FARK YARATTI

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Belediye Meclisini kazanmasına rağmen Sarıçam Belediye Başkanlığını 705 oy farkla AKP’ye kaptıran MHP, 30 Mart 2014 yerel seçimlerine Av. Bilal Uludağ ile girerek farkını ortaya koydu ve seçimleri resmî olmayan rakamlara göre AKP’nin 10 puan önünde yaklaşık 7 bin 500 oy farkla kazandı. Seçim sonuçları netleşmeye başladığı saatlerde Sarıçam halkı Bilal Uludağ’ın Seçmen İletişim Merkezine akın etti ve seçim çalışmalarında sıkça söyledikleri “Yar saçların lüle lüle” şarkısıyla Zenbilci’ye “Güle güle” dedi.

BİLAL ULUDAĞ KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Av. Bilal Uludağ, MHP Sofulu Beldesi Yönetim Kurulu Üyesi (2005-2008) olarak başladığı siyasî yaşamına daha sonra MHP Sarıçam İlçesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi (2008-2009), MHP Sarıçam İlçesi Yönetim Kurulu Üyesi ve 2’nci Başkanı (2009-2012), MHP Sarıçam İlçesi 2’nci Başkanı (2012-2013) olarak sürdürdü. 43 yaşında olan Av. Bilal Uludağ, Nejla Uludağ ile evli ve Mustafa Arda ile Elif Su’nun babasıdır.