Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Seyhan Belediye Meclis Üyeliği ve Seyhan Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adaylığını açıklayan Aydın Uslupehlivan, ilk seçim bürosunu Ziyapaşa Bulvarı’nda açtı. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Uslupehlivan, “Önseçim kararı, parti üyelerimizi önemli ölçüde hareketlendirmeye yetmiştir. Çünkü, ben ve diğer milletvekili aday adayı arkadaşlarım önseçim için yoğun hazırlıklar yapıyoruz. Dolayısıyla bugüne kadar belki sandığa bile gitmeyen parti üyelerimizden oy istiyor, onları küskünlükten alıp, parti çalışmalarının içerisine çekiyoruz” diye konuştu.

Milletvekili aday adayı olarak, “Önce Adana” mantığıyla hareket edilmesi gerektiğine işaret eden Uslupehlivan yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“Önseçim bitinceye kadar doğal olarak tüm milletvekili aday adayı arkadaşlarımızla birlikte sandıktan çıkmak için rekabet içinde olacağız. Ancak unutmamalıyız ki, Genel merkezimizin bizlere sunduğu önseçimi en iyi şekilde değerlendirmeli, birbirimizi yıpratmak yerine, birliktelik tablomuzu daha da genişletmek için bir fırsata dönüştürmeliyiz. Unutmamamız gereken en önemli unsur, önseçimlerden daha önemlisi 7 haziran seçimleridir. O nedenle, 21 Mart önseçimlerini hep birlikte demokrasi şölenine dönüştürmek için her aday adayı, her partili elinden gelenin en iyisini yapmalıdır.”