Adanahabermerkezi.com

Yüreğir seçiminde saat saat gelişmeler, Adanahabermerkezi.com'da 

Yapılan seçimde Ak Partili Aday Fatih Mehmet Kocaispir 103 bin 519 CHP adayı Kamuran Karaca ise 100 bin 7 oy almıştı. Dün akşam saatlerinde yapılan düzeltmeler sonucu fark Bin 300'e kadar düştü. CHP bu kez de 10 bini aşkın geçersiz oya itiraz etti. Şimdi bu oylar tekrar kontrol edilecek. Bu arada oyların yeniden sayılması gündeme geldi. Bu konuda Adana Büyükşehir Belediyesinin seçilmiş Başkanı Zeydan Karalar bekleniyor. Oyların yeniden sayılmasıyla sonucun değişebileceği iddiaları ortaya atıldı.

SAAT: 18:09

Bu arada İlçe seçim kurulu, geçersiz oyların ve itiraz edilen 1. Bölgedeki oyların sayılmasını kabul etti. Şimdi geçersiz ve 1. bölgedeki oylar sayılacak. Ancak, CHP ilçedeki tüm oyların sayılmasını istiyor.  

SAAT 18:13

Ve İlçe seçim kurulu 1. bölge ve 11 bin geçersiz oyların sayılmasına karar karar altına aldı. . 

SAAT: 18:45

 CHP, sadece geçersiz ve 1. bölgedeki oyların değil ilçedeki tüm oyların sayılmasını istiyor.  Karar yazıldı. Sadece imza gerekiyor. Ak Parti Adana Milletveki Mehmet Şükrü Erdin ise sayım yapılmasına karşı çıkıyor.  Büyük baskı nedeniyle şu ana kadar imza atılmadı.

Partililer tüm oyların sayılması için imzayı bekliyor.

SAAT : 21:00

Büyük tartışmaların ardından ilçe Seçim Kurulu sadece 1. Bölgedeki oyların sayımına onay verdi. Ancak: Karalar ve Karaca, tüm oyların sayılması ısrarını sürdürüyor. Zira 1. Bölge zaten Kamuran Karaca'nın güçlü olduğu bölge. Karalar ve Karaca, maddi haaların 2. bölgede olduğunu bu nedenle o bölgedeki oylarında sayılmasını istiyor. 

22::00

İlçe seçim kurulu 1. Bölgedeki oyların sayımına başlanmadan, baita Zeydan Karalar ve Kamuran Karaca olmak üzere 2. bölgedeki oyların sayımı için yapılan ısrarlı talepler sonrasından Yüreğir 1. Bölge ve 2. Bölge oylarının sayımına onay verdi. Sayım yarın sabah 10:00'da sayımn yapılacak. Parti avukatları oyların bulunduğu çuvalların yanında kalacak.

SAAT: 22:15,

CHP'DEN GECE YARISI "YÜREĞİR" AÇIKLAMASI

İtirazları yakından takip eden CHP Adana il Başkanlığı ise gece yarısına doğru Yüreğir seçimine iişkin açıklama yaptı. Açıklamaşöyle;

"Yüreğir 1. ve 2.Bölge seçim kurulu seçim sonuçlarına yaptığımız itiraz sonucu yeniden sayım kararı vermiş ve bu karar CHP Adana İl Örgütü avukatlarına tebliğ edilmiştir. Sayım işlemi 03 Nisan Çarşamba günü (YARIN) sabah saat 10.00’da başlayacaktır. İl Avukatlarımız sayımın başlayacağı saate kadar gece boyunca oy torbalarının başında nöbette olacaktır. Halkımızın iradesinin gerçek anlamda tecellisi için verdiğimiz bu mücadelede yurttaşlarımızın kullandığı her oya sahip çıkacağız. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz"
MEHMET ÇELEBİ, CHP ADANA İL BAŞKANI

İŞTE O BELGE