CHP Adana İl Başkanlığı Ahmet Albay Toplantı Salonu’nda yapılan basın toplantısında İl Başkanı Ayhan Barut Türkiye´nin bir yol ayrımında olduğunu belirterek, “Atatürk´ün 94 yıl önce kurduğu ülkemiz yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Rejim değişikliği ile ilgili teklif maalesef TBMM´den geçmiştir. Mecliste yanlış yapılmıştır. Ülkemiz halkı yapılan bu yanlışlığı düzeltecektir” dedi.

Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Elif Doğan Türkmen, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da katıldığı basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Anayasa değişikliğiyle rejimin değiştirilmek istendiğini vurguladı.

Ağbaba, “CHP olarak başkan Kemal Kılıçdaroğlu da olsa karşıyız. İsimler üzerinde konuşmuyoruz. Bu rejim değişikliğini isteyenler, yarın sevmediği biri başkan olursa acaba ne diyecekler, sevinecekler mi” diye sordu.

Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geçtiğimiz yılda tecavüzcülere af getirilmişti. Bu da aynı öyle oldu. Tecavüz edilen bir meclis tecavüzcüsü ile evlendirilmek isteniyor. Meclisin bir işlevi kalmıyor ama milletvekili sayısı 550´den 600´e çıkarılıyor. Vekil sayısında Türkiye´de bir tartışma yoktur. Hatta 550 milletvekilini çok görenler vardır.50 tane milletvekili rüşveti verilmiştir. Kanun yapma yetkisi parlamentonun elinden alınarak Kanun Hükmünde kararname yapma yetkisi tek adama veriliyor. Bütçe yapılması tek adama veriliyor. Dokunulmayan bir başkan yaratılmak isteniyor. Partili cumhurbaşkanlığı getiriliyor. Halkımız bir kişiyi seçecek o da her şeyi seçecek. Padişahın bile partisi yoktu. Getirilmek istenen sistem padişahlıktan bile geride olan sistemdir. Bu yetkiyi kime verirseniz verin diktatör seçersiniz.”

Rejim değişikliğinin sadece CHP’nin değil tüm Türkiye’nin sorunu olduğunun altını çizen Ağbaba, “Sağcı olsun solcu olsun herkesin karşı çıkması gerekiyor. Biz CHP olarak hayır kampanyasını tüm toplumu kucaklayarak yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret ettiği Afrika ülkelerinin de Başkanlıkla idare edildiğini belirten Ağbaba, “Şimdi de Tanzanya ülkesi örnek alınıyor” diye konuştu.