Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, atanamayan öğretmenler sorununun ülkenin bir ayıbı olduğunu belirterek, bu sorunun kadrolu atamayla CHP iktidarında çözüleceğini vurguladı. 140 bine yaklaşan öğretmen açığının atamayla kapatılacağını dile getiren Yağ,  okul yöneticilerinin de ideolojik yaklaşımlarla atanmasına ise son verileceğini kaydetti.
ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERN PLATFORMU’NDAN ZİYARET

Atanamayan Öğretmenler Platformu üyeleri Ülkü Kahveci, Yağmur Toprak, Derya Oğlakkaya, Halil İbrahim Uğurluakar ve Ünal Kulaklı CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ’ı ziyaret ettiler. Atanamayan öğretmen sorununun önemine değinen platform üyeleri şubat ayında 40 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini söylediler. Hazırladıkları raporu İl Başkanı Yağ’a sunan öğretmen adayları, TÜİK verilerine göre 25-29 yaşları arasındaki eğitim fakültesi mezunu her dört kişiden birinin istihdam edilmediğini, istihdam edilenlerin de beşte birinin kamuda eğitim dışı alanlarda, özelde ise perakende ticaret ve turizm sektörlerinde çalıştığını aktardılar.

 

“AKP İKTİDARI SORUNLARI ÇÖZMEK YERİNE KATLADI”

CHP olarak eğitim alanında yaşanan tüm sorunları bildiklerini dile getiren CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, 13 yıllık AKP iktidarında eğitim sisteminin 12 kez değiştirilmesinin sorunları çözmek yerine katladığını söyledi.

 

“ÖĞRETMENLERİN ÖZLÜK HAKLARI GÜVENCE ALTINA ALINACAK”

CHP iktidarında öğretmenlik mesleğinin hak ettiği itibarı yeniden kazanacağını belirten Yağ, öğretmenlerin toplum liderleri olması gerektiğini vurguladı. CHP iktidarında ücretli öğretmen uygulamasına son verileceğini ve tüm öğretmenlerin kadrolu olarak atanacağını anlatan Yağ,  öğretmenlerin özlük haklarının özel bir yasayla güvence altına alınacağını kaydetti. Yağ, “Aday öğretmenlerin, devlet memurlarının yararlandığı tüm haklardan yararlanmasını sağlayacağız. Öğretmen atamalarında, kayırma ve kadrolaşma amaçlı sözlü sınavları kaldırıp başarı ve liyakati esas alacağız. Öğretmenlerin sosyal yaşantılarını ve eğitimlerini olumsuz etkileyen mevcut sınav sistemini de yeniden düzenleyeceğiz” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE’NİN AYIBI”

Atanamayan öğretmen sorununun Türkiye’nin bir ayıbı olduğunu belirten İl Başkanı Gökhan Yağ, CHP’nin atanamayan öğretmen sorununu  kadrolu atamayla çözeceğini vurguladı. Yağ, “CHP iktidarında 140 bine yaklaşan öğretmen açığını kapatacağız. Birleştirilmiş sınıflı okullardaki 50 bine yakın öğretmen ihtiyacını karşılayacağız. Hiçbir öğretmen ve yönetici üyesi bulunduğu sendikaya göre değerlendirmeye tabi tutulmayacak, okul yöneticilerinin ideolojik yaklaşımlarla atanmasına da son vereceğiz” şeklinde konuştu.