Başkan Fikret Yeni, yayımladığı mesajında, şunlara yer verdi:
  “Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 92'inci yıl dönümünü ve Cumhuriyet Bayramını büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. 
  Bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha güvenle bakacağız. Bu son derece anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız. Biz, en zor şartlara ve bütün imkansızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal Mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz.
  Artık Türkiye çözüm odaklı politikalarıyla, her alanda dönüşüm ve gelişim yaşayarak, büyük hedefleri, idealleri olan bir ülkedir. 2023, 2053, 2071 diyerek Yeni Türkiye yolunda hedeflerimize bir bir ulaşıyoruz. 
  Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını şükranla anıyor, bütün hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”