HUZUR HAKKI YETERSİZ

Abdullah Torun başkanlığında toplanan il genel meclisi, görev yaptıkları 5 yıl gibi uzun bir süre içinde yeşil pasaport hakkının tanınması için harekete geçti. Türkiye genelindeki il genel meclislerinin bu konuda temenni kararı alıp ilgili yerlere gönderilmesi noktasında birleşen meclis üyeleri, huzur hakkı olarak bir ayın 5 günü ücret aldıklarını ancak bir ay boyunca görev ve sorumluluk bölgelerinde hizmet verdiklerini belirttiler.

EMEKLİ SANDIĞI HİZMETİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ

İl genel meclis üyeleri, belediye başkanları gibi 5434 Sayılı Kanun hükümlerine göre emekli sandığı hizmetlerinden de faydalanmak istediklerinin altını çizip ‘Aynı zamanda temsil hakkı için bütçe istiyoruz. Valinin bir yıl boyunca temsil hakkı için bütçesini ayarlayan bu il genel meclisi kendilerinin temsil hakkının bulunmamasından şikâyetçidir. Bu nedenle il genel meclis üyelerinin temsili için bütçe ayrılmasını istiyoruz’ dediler.

KÖPRÜNÜN DEMİRLERİ HURDA OLARAK SATILIK
Öte yandan dün toplanan il genel meclisi, İmamoğlu ve Aladağ İlçelerinin sınırları içerisinde yer alacak olan Bereket Barajı ile Yedigöze Hidroelektrik Santralı Barajı’nın suları altında kalacak olan Eğner Köprüsü’nün yıkılması ile oluşacak demir malzemelerin hurda olarak satışı konusunda karar aldı. Buna göre köprünün tüm malzemeleri hurda fiyatından satışa çıkarılacak.

GÜNAYDIN GAZETESİ