Türkiye’de işsizlik oranının resmi rakamlarla 9-10 seviyelerinde olduğunu belirten Milletvekili Yılmaz, gayri resmi olarak bakıldığında ise yüzde 16-17 aralığında olduğunu iddia etti. 1950’lerde tarıma dayalı sanayinin öne çıktığı Adana’nın ise Türkiye’nin en işsiz kenti konumunda olduğunu ifade eden Yılmaz, işsizlik oranının kentte yüzde 21, genç işsiz oranının ise yüzde 30 oranında olduğunu belirtti.
Türkiye’nin yanlış dış politikaları sonucu gelen Suriyeliler nedeniyle Adana’da büyük sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Seyfettin Yılmaz, "Adana işsizlikle boğuşurken Suriyelilerin hiçbir sosyal güvenceleri olmadan 3/1 rakamlarla karın tokluğuna çalıştırıldığı bir ortamda işçi çıkarmaları yoğun bir şekilde artmış vaziyette. Yüzde 30 işsizliğin olduğu bir kentte 500-600 bine yakın Suriyeli kontrolsüz bir şekilde iş alanlarında çalıştırılıyor. Yarın öbür gün toplumsal çatışmaların olduğu, sonuç itibariyle de sosyal patlamalarla karşı karşıya gelebilecek bir noktaya gelinmesi riski var. Adana bu manada bu yapısıyla sosyal patlamanın ön plana çıkabileceği kent haline geldi. Adana önemli kentlerimizden bir tanesi ama bu değerini yitirerek gün geçtikçe bu özelliğini yitiren bir yapıya dönüştü. Bu son yıllardaki bu tür politikalarla artık içinden çıkılamaz ve yaşanamayacak bir kent noktasına getirirseniz bunun altından hiçbirimizin kalkması mümkün değil. Bu kent bu manada sosyal patlamaya hazır bir kent haline gelmiş. Bunun için acil tedbir alınması gerekiyor." ifadelerini kullandı. Suriyelilerin bir kısmının kontrolü sağlanamadığı için suç çetelerinin eline geçtiğini söyleyen Yılmaz, bayanların ise fuhuş batağının içine sürüklendiği uyarısında bulundu.
'ADANA’DA VAATLER YERİNE GETİRİLMEDİ'
Adana’nın son 12 yılda aldığı kamu yatırımlarının nüfusa oranla bakıldığında 81 il arasında son sırada bulunduğunu belirten Yılmaz, eleştirilerini şöyle sürdürdü. "Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan 2011 yılının Mayıs ayında İstasyon Meydanı’nda yaptığı mitingde milletin gözünün içine baka baka 11 vaatte bulundu. Hastanelerden tutun stadyuma, metronun Ulaştırma Bakanlığı’na bağlanmasından Karataş duble yoluna kadar 11 vaadi vardı. O günden bugüne kadar 4 yıl geçmiş ama bunların hiçbiri yerine getirilmemiş."
Projelerin takibi konusunda iktidar milletvekillerine çağrıda bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını anlatan MHP’li Yılmaz, "Bu yatırımlar yapılmadı mı işsizlik ön plana çıkıyor. Trafik ortada, belediyenin borçları almış başını gitmiş, şehir kışın kalitesiz kömürlerin kullanılmasından dolayı kirden yaşanmıyor, yazın nem ar. Ulusal ve uluslararası değerlendirmelerde Adana, yaşanabilir kentler sıralamasında 58., eğitimde 60., sağlıkta 48. sırada. Bu gidişle, üstüne üstlük Suriye’den gelen göçmenlerin getirdiği ciddi bir yükü de bu şehrin kaldırmasını isterseniz hata yaparsınız. Zaten teşvik yasasıyla bu kenti yatırım yapılmaz hale getirmişsiniz, bu söylediklerimiz hükümetin çok ciddiye alması lazım. Bu kenti bu hale getirirseniz yarın altından kalkamayacağımız sorunlarla karşı karşıya geliriz" diye sözlerini tamamladı.