MHP Adana Milletvekili ve 3’üncü Sıra Adayı Seyfettin Yılmaz, Yüreğir Merkez Seçim Ofisi’nin mitinge dönüşen açılışında yaptığı konuşmada AKP’nin dış politikadaki beceriksizliğinin sonucu olarak Adana sokaklarının, camilerin önünün Suriyeli dilencilerden geçilmez olduğuna dikkat çekti. Türkiye genelinde yaklaşık 1,5 milyon, Adana’da ise 250 bine yakın Suriyeli göçmen olduğunu dile getiren Yılmaz, bu insanlar için harcanan paranın 10 milyar liraya ulaştığını vurgulayıp, “Adana’da binlerce gencimiz işsizken, çiftçimiz, işçimiz, memurumuz, emeklimiz sıkıntı çekerken, 10 milyar lira sizin yanlış politikalarınız neticesinde sokağa atıldı. Bu kaynakları heba edenlere hesap sormak, boynumuzun borcudur” dedi.
ŞÖLEN HAVASINDA SEÇİM MERKEZİ AÇILIŞI
Seyfettin Yılmaz’ın Yavuzlar Mahallesi Orhan Kemal Bulvarı üzerindeki Yüreğir Merkez Seçim Ofisi’nin açılışı, yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla, görkemli bir şekilde gerçekleşti. MHP Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, Milletvekili Adayları Abdulkadir Yuvalı, Demet Çardak, İsa Ayanoğlu ve Burak Yiğenoğlu’nun da katıldığı açılış töreni şölen havasında geçti. Miting alanında davul zurna eşliğinde kol kola giren partililer, halaylar çekti, çiftetelli oynadı. Vatandaşların sevgi yumağı içinde tören alanına gelen Seyfettin Yılmaz, “Adana seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde hemşehrilerini selamladı. 
‘7 HAZİRAN KURTULUŞ MÜCADELESİ’
Konuşmasına “Yüreğirliler yüreğinize sağlık” diyerek başlayan ve seçim bürosunu tahsis eden Yücel Bayram ilefedakarca çalışmalar yapan MHP Yüreğir ilçe teşkilatına şükranlarını sunan Seyfettin Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmak, Türk Milleti’ni bölmek isteyenlere karşı ‘kurtuluş mücadelesi’ olduğunu yineledi. 
13 yıllık AKP iktidarında üretmeden tüketen bir Türkiye oluşturulduğunu, yatırım yapılmadığı için ülkenin en önemli sorununun işsizlik olduğunu dile getiren Yılmaz, AKP’nin yanlış dış politikalarının Adana’nın dört bir yanında hissedildiğini, Suriyeli göçmenlerin sokaklarda ve cami kapılarında dilencilik yaptığını, Adanalı gençler işsiz gezerken, Suriyelilerin karın tokluğuna kayıt dışı çalıştırıldığını dile getirdi. 
Yılmaz, “Millet olarak mazlum olan herkese kucak açarız. İhtiyaç sahibi herkese kucak açmak bizim geleneğimizde var. Ama dönemin Dışişleri Bakanı, şimdinin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, dönemin Başbakanı ve bugünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘İki hafta sonra Halep’te Cuma namazı kılacağız’ diyerek, başka ülkelerin içişlerine karıştılar. Orada Cuma namazı kılamadılar, ama buradaki camileri Suriyeli dilencilerle doldurdular” dedi.
Türkiye’de 1,5 milyon, Adana’da 250 bine yakın Suriyeli göçmen olduğunu anlatan Yılmaz, “Üç gün önce açıkladılar, Suriye’den gelenlere 10 milyar lira para harcamışlar. Ben şimdi buradan sesleniyorum, Adana’da binlerce gencimiz işsizken, çiftçimiz, işçimiz, memurumuz, emeklimiz sıkıntı çekerken, 10 milyar lira parayı sizin yanlış politikalarınız neticesinde sokağa attınız. Bu kaynakları heba edenlerden hesap sormak, boynumuzun borcudur. Bu memleketin çocukları işsiz gezerken, Suriye’den gelenler her tarafta çalışır hale gelmiş. Bunlar tamamen yanlış politikaların sonucudur. Bu ülkeyi yönetemeyenlerin getirdiği durumdur” diye konuştu. 
‘ALGI OPERASYONU UYGULAMAYA KONULDU’
Seyfettin Yılmaz, AKP’nin seçimi kazanabilmek için algı operasyonu planlandığını ve uygulamaya koyduğunu vurgulayıp, vatandaşların bu kirli oyunlara, provokasyonlara karşı uyanık olmasını istedi. Yılmaz, “Sarayda hazırladıkları planı uygulamaya koydular. Devletin tüm imkanları AKP’nin seçimi kazanması için seferber ediliyor. Talimatlar veriliyor. MİT Müsteşarı devreye sokulmuş, devletin valilerine talimatlar veriliyor. İçişleri Bakanlığı’ndan istifa eden Efkan Ala, valiye ‘İki üç askeri yaralayın’ diye emir veriyor. ‘Mehmetçik’e kurşun sıkın diyen bu bakan hesap verecek. Buna alet olan, Türk Milleti’nin şanlı askerine ‘silah sıkın’ talimatı veren, bunu uygulayan ister vali olsun, ister emniyet müdürü, kim olursa olsun hesap verecek. Bunların derdi, her ne pahasına olursa olsun 7 Haziran’da seçimi kazanmak. Millet kaybetmiş, Türkiye Cumhuriyeti yara almış, umurlarında değil… Sadece kendi iktidarlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Onlar da biliyorlar ki, Anayasa’yı ihlal edenlerden, hukuku katledenlerden, devleti, milleti soyanlardan hesap sorulacağını… 7 Haziran’da iktidar değiştiğinde yurt dışına kaçacaklar. Ama nereye kaçarlarsa kaçsınlar, bu fakir fukaranın ekmeğine el atanlar dünyanın öbür ucunda da olsa, yakalarından tutup, getireceğiz”
Daha sonra yapılan duanın ardından Yılmaz ve MHP yöneticileri hep birlikte, alkışlar eşliğinde açılış kurdelesini kesti.