Yusuf Baş, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda; “Ülkemizde ilk modern tıp eğitiminin 14 Mart 1827’de başladığı kabul edilir. Bugünkü tıbbiyeliler açısından bir başka önemi ise, meslektaşlarının 14 Mart 1919’da İstanbul’u işgal eden düşman kuvvetlerini protesto ederek, milli mücadeleye öncülük etmiş olmalarıdır. Bugün idrak ettiğimiz 14 Mart, iki açıdan da bizim için anlamlıdır.” dedi.

SORUN, YÖNETİMDEN KAYNAKLANIYOR

Baş, şöyle devam etti:

“Bu vesileyle söylemek gerekir ki; tıp alanında ülkemizin artıları ve eksileri bulunduğu aşikârdır. Türk bilim adamlarının, Türk hekimlerinin bilgisi, yeteneği, yüksek özgüveni, başarı hikâyeleri ve yurt dışındaki temsil kabiliyetleri gerçekten övgüye değerdir. Ama öbür taraftan sağlık sektörünü yönetmede karşılaştığımız sorunlar, bu alana gölge düşürmektedir. Örneğin; hasta sayısına göre ücret politikası, hizmet alan için de, hizmet veren için de başlı başına bir sorun olmuştur.”

SEKTÖRDE BİRÇOK OLUMSUZLUK VAR

Başkan Yusuf Baş, “Doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenememesi, sektörde taşeronlaşmanın egemen kılınması, sağlık hizmetinin tamamen paralı hale getirilmesi, sağlık ocağı sisteminin tüccar mantığıyla dönüştürülmesi, fakülte sayısının gereksiz şekilde artırılması suretiyle eğitimde kalitenin düşürülmesi gibi birçok olumsuzlukları saymak mümkündür.” diye konuştu.

ADANA’DA HASTANELERDE İĞNE ATSAN YERE DÜŞMEZ

Adana özelinde ise kamu hastanelerinin tam bir çilehaneye dönüştüğü tespitine yer veren Baş, “Adana’da Suriyeli mülteciler yüzünden devlete ait hastanelerde adeta ‘iğne atsan yere düşmez’ misali bir yığılma yaşanmaktadır. Bu tablo, başta doktor ve hemşireler, laboratuar ve yardımcı elemanlar olmak üzere tüm sağlık çalışanları, aynı zamanda kendi vatandaşımız hastalar açısından yılgınlığa, bezginliğe yol açmış durumdadır. Çünkü; beş dakika sürecek bir muayene için, bir tahlil için saatlerce beklenmekte, hizmet kalitesi ve güvenirliği de düşmektedir.” ifadesine yer verdi.

ZORLUKLARA BİRLİKTE GÖĞÜS GERECEĞİZ

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Ama her şeye rağmen yılmayacağız, yaşam sevincimizi korumaya devam edeceğiz. Çünkü; bu ülke bizim, zorluklara da birlikte göğüs gereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hekimlerimizin, tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp bayramını içtenlikle kutluyor, 14 Martların toplumca muhatap kaldığımız sektördeki sorunların değil, başarıların konuşulduğu günler olmasını diliyorum.” dedi.